Ловчалии масово на Трети март, протестите се стопиха

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЛовчалии масово излязоха навън за националния ни празник Трети март. За това спомогна и хубавото време в неделя. Обявеният протест срещу монополите изчезна, но полицейското присъствие през целия ден бе засилено. Дори вечерното тържество във Вароша беше обградено от полицейски кордон.

Празникът започна от 9 часа в катедралния храм „Света Троица“, където митрополит Гавриил отслужи  от 9 часа божествена света литургия, панихида и благодарствен молебен.  Присъстваха депутатът Христофор Ачков, кметът Минчо Казанжиев и председателят на ОбС Корнелия Маринова, както и много граждани. Венци и цветя бяха поднесени на паметниците, свързани с Руско-турската война и освобождението на Ловеч.

Късно   следобед бяха проведени още празнични мероприятия с 300 трибагреника и   живи картини от историческите събития. Имаше и фотосесия с участието на   Боримечката и неговото черешово топче. В ритуала участваха и членове на клуб   „Традиция“. Денят завърши с гостуване на оперетата „Българи от старо време“   на държавната опера в Стара Загора.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.