Протестиращите опитаха да блокират пътя край Ловеч

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПротестиращите  в Ловеч опитаха да блокират околовръстен път край Ловеч. Това не стана поради полицейска блокада при Пресечената скала.

Ловчалии излязоха да протестират в неделя в 12 ч срещу монополите и високите цени на тока. За разлика от мшналата неделя, когато над 2000 излязоха, днес протестиращите бяха по-малко.

Според наш източник от протеста, стана ясно, че организаторът Христо Марков, активист на БСП,  чрез социалната мрежа се разграничил от протеста. Въпреки това недоволните бяха предимно леви и с манталитет на футболни фенове.

С викове и лозунги „Мафия“, „Един народ, една борба“ и „изЧЕЗвайте“, колоната се отправи към офис на ЧЕЗ. Там обаче полицията ги спря.

Невъоръжени полицаи, без щитове и палки, не ги пуснаха пред офиса на ЧЕЗ. После протестиращи тръгна покрай хотел Ловеч и се отправи към Пресечената скала с намерението да блокира околовръстното. И това не стана.

Много от по-възрастните участници останаха разочаровани поради липсата на речи и послания. Нямаше и произшествия, за разлика от миналата неделя. Накрая останалите стигнаха до Левски, паметника на Апостола, за да изразят своята почит към него.

Сред най-активни бяха млади хора от агитката на „Литекс“, твърди ловешки сайт. Техни бяха скандиранията, революционните песни и повечето от плакатите.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.