Вицепрезидентът Маргарита Попова бе в Ловеч за 140 години от гибелта на Апостола

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВицепрезидентът Маргарита Попова бе в Ловеч за тържественото отбелязване на 140 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Социалното напрежение в момента се дължи на непринципни политически компромиси, заяви тя пред журналисти.„Днес цели социални системи се сриват, като основната причина за това е неглижирането на закона и безпринципните политически компромиси, които в продължение на много години са довели света до политически и социални кризи. Ако сме по-скромни и работим повече за общественото благо отколкото за личните богатства, няма да се стига до такива моменти“, посочи вицепрезидентът Маргарита Попова. Тя отбеляза, че основната грешка на управляващите е това, че винаги се констатират фактите и резултатите, но никога не се обяснява на хората защо се е стигнало до тук.

Нима произлиза от справедлив закон това, че тези, които искат да им платим сметки за 270 лева, получават заплати от десетки хиляди. Как става това, попита вицепрезидентът.

Вариантът за назначаване на служебно правителство в този момент е исторически поглед и хората трябва да знаят – „какво плащат, на кого го плащат, защо плащат и до кога няма да могат да плащат“. Сменят се правителства, но в крайна сметка на следващия ден след изборите продължават да се следват едни и същи или подобни политики, гарнирани с арогантно нарушаване на закона. Докато продължаваме така, нещата няма да се променят, коментира още Попова.

Има много уроци, които сме научили българите като народ от делата на Васил Левски, но за съжаление някои от идеалите му са все още мираж за днешното население на България, каза вицепрезидентът.

Един от тези уроци е именно човек да се стреми да извърви честно и справедливо жизнения си път. Апостолът носи от онези 30-те години на 19 век и уроците да бъде свободна душата ни, да бъдем достойни, да браним идеите си и да обичаме близките си, посочи Маргарита Попова. Тя отбеляза обаче, че в днешния ден актуална тема са и нещата, които се отнасят до Българската православна църква (БПЦ), защото от възрожденските герои, личностните водачи са тръгнали именно от лоното на църквата.

Слова пред паметника на Апостола държаха кметът Минчо Казанджиев и митрополит Гавриил. Множеството поднесе и цветя пред паметника.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.