Съдът осем часа разпитва по делото срещу Димитър Дюлгеров от Дренов

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЛовешкият районен съд близо осем часа разпитва на свидетели по делото за домашно насилие срещу бащата Димитър Дюлгеров от ловешкото село Дренов. Решение дали децата са малтритирани ще има след няколко дни.
Димитър, Елена и Волен влязоха в съда, прегръщайки баща си Димитър Дюлгеров и по-голямата си сестра Стефка, показа Битиви.
Повече от час и половина всяко от децата беше разпитвано, за това дали е било бито вкъщи. В средата на януари, след сигнал от майката Елена, трите непълнолетни деца бяха изведени от семейството си от социалните. Стана ясно и че четирите деца никога не са ходили на училище, живеят изолирани в село Дренов, а единствените им социални контакти са свързани с тренировки и турнири по шах.
Твърденията на майката тогава бяха и че децата са системно пребивани от бащата. Днес той отново отказа да разкаже своята гледна точка.
Майката, която от години живее и работи във Великобритания и която оттам подаде сигнал за децата си, е редовно призована по делото. Тя обаче не се яви, а изпрати бележка до съда, че няма да присъства. Като свидетел обаче дойде бабата на децата, която публично обвини снаха си в лъжа. Затова, че децата не са били физически насилвани свидетелства и треньорката им по шах.Преди седмица Административният съд в Ловеч уважи жалбата на бащата и потвърди, че извеждането на децата без негово съгласие е нарушение.
„Това означава, че трябва да подготвим обща заповед за трите деца, а не три отделни”, обясни Красимира Катева, директор на „Социално подпомагане“ в Ловеч.Днес никой от социалните, които работят с децата в домовете в Исперих, Плевен и Велико Търново, не пожела да застане пред камера.
Неофициално обаче те обявиха, че децата имат всички симптоми на социално изолирани, отказват да се обучават, както и да продължат да тренират шах, докато не се приберат вкъщи.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.