Дете подпалило Дом за сираци в Ловеч

дом 112-годишният В.Ш. е подпалил Дома за деца лишени от родителски грижи /ДДЛРГ/ „Параскева Нейкова“ в Ловеч, съобщи полицията.. Социалното заведение горя в неделя следобед. Няма човешки жертви, а щетите са в процес на изясняване. Огънят унищожи спално помещение с площ от 50 кв.м и мебели. Бяха опушени и 300 кв.м стени. В гасенето на пламъците са участвали 3 екипа на РСПБЗН-Ловеч, съобщи Областната полицейска дирекция.

По непотвърдена информация малчуганът подпалил дома по непредпазливост. Детето решило да скъси връзките на анцуга си като ги обгори. „Въженцата“ от изкуствена материя обаче пламнали, хлапакът ги изтървал на пода и огънят плъзнал в помещението.

 

В същото време вчера Община Ловеч извести, че местният ДДЛРГ няма да бъде възстановен, а ще бъде преоформен в Център за настаняване от семеен тип за деца, лишени от родителска грижа. За новата социална услуга ще се ползват двете къщи в двора на Дома. Персоналът, който в момента е на работа, ще остане до преструктурирането.

 

В същото време 5 от настоящите 26 обитатели на подпаления Дом за деца в Ловеч бяха подслонени в ДДЛРГ- Роман, 5 в Центъра за настаняване от семеен тип в Стражица и 5 в ДДЛРГ в Габрово. 8 от тях пък бяха приютени в Защитеното пространство към Дома в Ловеч, а три – в местния Център за настаняване от семеен тип – 2.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.