Подписка във фейсбук за убиеца на Ивелина Славчева от Ловеч

Вече над 5000 души поискаха доживотна присъда за полицая убиец Иво Маринов, който разстрелял публично 25-годишната Ивелина Савчева пред дискотека в Ловеч. Във фейсбук върви подписка в групата „Доживотна присъда за полицая убиец на Ивелина Славчева“. Част от привържениците на каузата в социалната мрежа настояват съдът да не дава право на убиеца да поиска замяна.

Администраторът на групата е оставил следното съобщения на стената на групата: „Всеки ден в различни квартали на Ловеч за няколко часа, в късния следобед, ще има маса поставена на централно място в кварталите за събиране на подписи. Допълнително, ще бъде пусната информация в кой квартал, къде точно и в колко часа, ще бъде подписката.  Това е линк към петиция, която може да бъде попълнена от всеки: https://www.causes.com/causes/795584-/actions/1689302

Подписите са събрани само за седмица под петиция с искане за най-суровото наказание за полицая. Организаторите продължават да събират подписи в центъра на Ловеч. Това става в следобедните часове на деня, каза Наталия Вътева, приятелка на убитата Ивелина. Обвинението със сигурност ще поиска доживотен затвор, но все пак решаващата дума ще имат съдиите, уверява окръжният прокурор Валентин Вълков.

Същевременно министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов каза в Стара Загора, че ще се срещне лично със семейството Ивелина Славчева, съобщи Фокус нюз. Вицепремиерът първо ще съобщи на почернените родители как ще бъде наказан полицейският служител и чак след това ще обяви какво е установила проверката по случая. Цветанов обясни, че проверката по случая в Ловеч трябва да приключи днес (петък). „Тя беше със срок от пет дни. Когато се запозная с информацията, ще отида лично, за да разговарям с родителите на жертвата. Мисля, че го дължа като министър, като вицепремиер и като баща, за да знаят какви са действията, които са предприети и какви ще бъдат наказанията, ако са допуснати грешки в отработването на всички тези постъпили сигнали“.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.