Христо Стоичков бе привикан на разпит за „черно тото“, след който ГДБОП отхвърли съмненията

Треньорът на „Литекс” Христо Стоичков бе привикан днес на разпит за „черно тото“, след който ГДБОП отхвърли съмненията, предаде БГНЕС.

Началникът на ГДБОП Станимир Флоров  свали всички съмнения, че Христо Стоичков може да е влизал в задкулисни уговорки с други клубове. Това стана ясно от самия него след каря на разпита на легендарния футболист, който бе привикан в спецслужбата във връзка с разследване на т. нар. „черно тото“ в футболния ни шампионат. Флоров бе провокиран да коментира темата, след като Стоичков се оплака, че името му е опетнено в Европа от българските медии.

„Тъй като се появиха неща в нашата преса, че ще бъда привикан в ГДБОП за разпити, и това, че „Литекс” е участвал в съмнителен мач срещу „Каварна” (5:0), бях днес тук. В западната преса се появи информация, че Христо Стоичков го търсят за черно тото. Думите бяха изкривени и моето име беше свързано с тези неща. Казах това, което ме питаха, бях обстоен… Викнаха ме защото има информация от футболния съюз, заложна къща и УЕФА, че този мач е манипулиран. Щом е замесено моето име, значи, сигурно, подозират мен“, заяви треньорът. Последва светкавичната реакция на Флоров, който отсече: „Не е така, г-н Стоичков“. Въпреки това притесненията на легендарния футболист не намаляха: „Обаждат ми се хора от цял свят, от Америка, Испания, Германия, Италия. Питат ме каква е тази работа с черното тото. Аз как да си изчистя името? Кой ще ми го изчисти? Айде сега ми го изчистете“.

След края на посещението на Стоичков, началникът на ГДБОП обяви, че по линия на разследването вече е бил разпитан и президентът на БФС Борислав Михайлов. По думите на Флоров подчинените му се занимавали не с конкретни мачове, а с конкретни хора.

 

 Освен от голям брой журналисти, Стоичков бе посрещнат на влизане и от фенове на ЦСКА, предвождани от бившия шеф на „червения“ фенклуб Димитър Ангелов-Дучето. Те издигнаха плакати в негова подкрепа, а накрая запалиха и 20-на факли пред сградата на спецслужбата.

Темата за „черното тото“ е регулярна за родните разследващи органи, въпреки че досега нито усилията на МВР, нито на прокуратурата са довели до повдигане на обвинения, камо ли до започване на наказателно дело в съда. Неотдавна самият Стоичков обяви публично, че вече се съмнявал дали вътрешният министър Цветан Цветанов не е замесен в схема за уреждане на мачове, тъй като не предприемал нищо. Няколко седмици след това той бе привикан да разкаже всичко, което знае по темата в ГДБОП.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.