Днес тържествено бе прерязана лентата на три основно ремонтирани участъка от уличната и общинската пътна мрежа

Днес официално бяха открити три ремонтирани участъка от уличната и общинската пътна мрежа, съобщи пресцентърът на общината. Лентите тържествено прерязаха кметът на Ловеч Минчо Казанджиев, заместникът му Пламен Петков и управителят на фирмата-изпълнител на строително-ремонтните работи „Пътстрой” ЕООД – Ловеч, Валентин Василев.

Единият обект е улица „Панайот Хитов” в града, където е извършен основен ремонт за 29 662 лв. Дължината на отсечката е 200 метра.

Основен ремонт е направен и на тротоара на ул. „Цар Иван Александър” по посока кв. Гозница, тук вложените средства са 14 175 лв, дължината е 300 метра.

За 229 698 лв е основно ремонтирана 2,6-километрова отсечка от общински път – от второкласния държавен път Ловеч – Плевен до табелата на село Слатина.

Общата стойност на обектите е 273 535 лв с ДДС, средствата са от целева субсидия за капиталови разходи. Гаранционните срокове за изпълнение на строителството са в съответствие с минималните гаранционни срокове за изпълнение на СМР, съоръжения и строителни обекти, съгласно Наредба № 2 от 2003 г., тоест две години.

Специално „Благодаря” към ръководството на община Ловеч отправи кметът на Слатина Ваня Стоянова, която днес отпразнува и своя рожден ден. За юбилея си тя получи от Казанджиев подарък графика със символа на Ловеч – Покрития мост. Стоянова покани на импровизирана софра всички присъстващи на откриването на новата придобивка. Без нейното лично участие и съдействие ремонтът на този участък не би се случил, заяви Казанджиев. Той благодари и на строителя за бързото и качествено изпълнение на работите и на трите обекта.

След това кметът и Василев лиснаха менчето с вода и пожелаха безаварийно пътуване на слатинчани и техните гости.

 

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.