Днес правят флашмоб в Ловеч пред Областната администрация

Възрастни доброволци на БЧК днес ще правят флашмоб пред Областната администрация от 13 часа , съобщиха от БЧК. Поводът е 1 октомври – ден на възрастните хора.

 В много градове като Монтана, Пловдив, Благоевград, Добрич, и Ямбол доброволци на Българския червен кръст (БЧК) също ще направят флашмоб – нещо, което не е правено досега от възрастни хора. С това те искат да обърнат внимание върху себе си и да покажат, че не само живеят активно и здравословно, но и са хора, които могат да помогнат в решаването на редица социално-икономически проблеми в страната.

Танцът, който ще изпълнят възрастните доброволци от Ловеч, ще се осъществи в 13 часа пред парадния вход на сградата на Областна администрация.

Що е флаш моб?

Флаш моб (на английски: flash mob или flashmob, в буквален превод „моментна тълпа“ или „внезапна тълпа“) е предварително запланувана и организирана масова акция, в която голяма група хора се появява внезапно на обществено място и в продължение на броени минути изпълнява някакво абсурдно действие след което се разотива също така внезапно, все едно нищо не се е случило.

Флашмоб е особен вид представление, разчитащо на случайна публика. Участниците създават внезапни, понякога абсурдни, понякога смешни ситуации, но изпълняват ролята си сериозно и отговорно с убеждението, че това което правят е напълно нормално и естествено.

Това е вид изкуство, което е извън политиката, религията и икономиката. Участниците нито плащат, нито им се заплаща. Такива събития се организират обикновено чрез интернет, от социалните мрежи и в по-голямата си част хората не се познават помежду си. Това е и една от техниките, използвана от културното заглушаване

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.