Дамите от Inner Whell отчетоха благотворителни акции в Ловеч

За две години само дамите от Inner Whell  (Вътрешен кръг) в Ловеч са организирали три благотворителни акции, съобщи Цеца Тодорова, президент на местната организация. В резултат се е появила библиотеката в дома за деца „Параскева Нейкова”, проведена е акция в помощ на деца в неравностойно положение и е направено дарение за неонатологията в ловешката болница.

Ловешката организация, в която сега членуват 19 дами, беше домакин на националната среща, посветена на 21 септември – международен ден на мира. В почивните дни близо 50 дами от Inner Whell  от цялата страна посетиха Ловеч и забележителности в околността. По време на съвещанието бяха отчетени резултатите в цялата страна.

Организацията Inner Whell  е създадена и известна като неправителствена доброволческа служба на съпругите на ротарианците. В Ловеч организацията е чартирана на 12 юни 2010 г. и е 16-клуб  в Дистрикт 248 (България).  Началото в Ловеч е сложено от 17 дами на 12 юни 2010 г., а първият президент е д-р Росица Милчева.

Ръководството на доброволческата организация е на ротационен принцип. Целите на организацията включва насърчаване на приятелството, лична служба в полза на обществото и подпомагане на международното разбирателство. На официалната вечеря в събота в ресторант „Драката” присъства и зам.кметът на Ловеч Пламен Петков със съпругата си. Вечерта  също имаше благотворителен акцент – търг за купуване на детски рисунки.

На снимката

Част от участниците в срещата в Ловеч. Сред тях е президентът на българската секция Ганка Бургелова от Димитровград (третата от ляво на дясно), до нея е ловчалийката Цеца Тодорова, после Ивелина Сотирова и Севдалена Неделчева от Варна.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.