Подписката „Справедливост за Ивка“ върви от два дни в Ловеч

Подписката „Справедливост за Ивка“ върви от два дни в Ловеч. В нея вече се включиха над 1500 души. Инициативата е на приятели на жестоко застреляната на 15 септември Ивелина Славчева (25)  от полицая Иво Маринов, които искат справедливост.

Искането на Наталия и нейните приятели е за доживотна присъда за убиеца, съобщи сайтът Ловечтудей. “Разбираме, че подписката не може да бъде внесена в съда, защото не е доказателство. Тя е един граждански дълг, който като съвестни граждани, съпричастни към тази трагедия,можем да изпълним”, казва Наталия.

Подписка има и в Габрово, инициирана от друга приятелка. Там искането е покрепено от около 200 души. Приятели от фейсбук също събират подписи в различни градове на България.

Младите хора възнамеряват да изпратят подписката и писмо до вътрешния министър Цветан Цветанов, с което да  искат случаят да не бъде забравен, потулен и омаловажен.

Ние не искаме убиеца да излезе след 10 години на свобода, защото той е потенциален убиец на всеки друг човек, заяви Наталия. Ивка не почина от болест или инцидент с кола, а беше убита по най-жестокият и безскруполен начин, допълни тя.

Подписката върви всеки ден в центъра на Ловеч, пред Градската градина от 9.00 до 18.30 часа.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.