Ловчалийка прекъсна с викове Бойко Борисов при рязането на лента пред административния съд

 Ловчалийка прекъсна с викове церемонията по прерязването на лентата на обновения административен съд в Ловеч днес. Стойка Пеева, баба на убитата неотдавна от полицай Ивелина Славчева, поиска разяснения за отговорността в МВР. Бойко Борисов отговори, че върви петдневна комплексна проверка по случая и тогава ще стане ясна отговорността. Баба Стойка беше разтревожена от слуха, че убийството ще се третира като неумишлено. Както писахме, полицаят Иво Маринов застреля хладнокръвно момичето с пет изстрела в главата.

И друг инцидент прекъсна церемонията – припадна танцьорката Моника от състава „Елит”. Премиерът после посъветва момичета да не пазят диети, защото припадали от глад. Най-вероятно причината беше горещината – от два дни в Ловеч има летни температури от 32 – 35 градуса.

 Пристигането на Бойко Борисов в Ловеч привлече доста хора пред реновираната сграда на съда в Ловеч.  Той бе придружен от министъра на правосъдието Диана Ковачева, министъра на образованието Сергей Игнатов и председателя на ВАС Георги Колев. Премиерът бе посрещнат от митрополит Гавриил, областния управител Ваня Събчева и кмета Минчо Казанджиев. Премиерът посочи управлението на ГЕРБ като добър пример как по време на криза се правят нови сгради. Защо когато преди имаше милиарди лева излишъци, не се направи този ремонт, попита той.

Стойността на ремонта е 1 696 580, 56 лв. с ДДС. Средствата са осигурени от министерството на правосъдието. След това Бойко Борисов посети Езиковата гимназия за да инспектира как върви строежът на амфитеатъра.

Докато свърши церемонията, припадналата от горещината Моника от състава „Елит” се оправи и дори се запозна с премиера.

Какво каза Борисов на Стойка, бабата на Ивелина Славчева

Жената заговори премиера малко преди той да пререже лентата на новата сграда на Административния съд в града. Борисов обясни, че неговото мнение е, че убиецът трябва да получи тежка присъда, „но това не можем да го кажем ние, трябва да го кажат в съдебната зала“.

–         Вие съдебната зала я откривате, но няма правосъдие“, проплака баба Стойка.

–         Ами аз какво да направя? Да седна и да отсъдя аз? Тежка отговорност трябва да си понесат и всички ръководители. И това съм се разбрал, преди да тръгна (към Ловеч – б.а.), и с министър Цветанов. Каза ми, че до пет дни, като им завърши комплексната проверка, ще дойдат и ще вземат мерки по ръководството, отвърна Борисов.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.