Недоволни от реакцията на МВР след убийството на Ивелина Славчева блокират улица пред РПУ в Ловеч

Недоволни от реакцията на МВР след убийството на Ивелина Славчева  блокираха улица пред РПУ в Ловеч. Това стана към 21 часа тази вечер, след мълчаливия протест срещу показното убийство на момичето от полицай в Ловеч в съботната вечер (виж други публикации в НГ). Акцията спонтанно премина в протест пред сградата на местното РПУ с викове „Убийци”. Именно тук служеше полицаят-убиец Иво Маринов, който в момента е в ареста. Полицията не се намеси, само спря движението по основната пътна артерия на Ловеч.

Около двеста приятели и близки на жертвата  се събраха по-рано на паркинга зад пощата, където красавицата намери смъртта си в съботната нощ. На мястото на жестокото убийство с пет куршума бяха запалени десетки свещи в нейна памет. Събралите се приятели мълчаха повече от половин час, преглъщайки сълзите от обидата, че след разстрела не последва никаква официално становище на МВР. Опечалените очакват някой да поеме отговорност с оставка.

Същевременно в мълчаливото мнозинство бяха забелязани областният управител на Ловеч, председателят на общинския съвет в Ловеч, ръководството на ОД на МВР.

Не може показно да убият дъщеря ми, а вътрешният министър да отида да открива училище, каза бащата Георги Славчев пред журналисти. Ние чакаме някой да поеме отговорност за действията на редовия полицай Маринов, допълни той.

Близките на убитата ще продължат своите протести, ще бъде и пусната подписка с искане за доживотна присъда на виновния.

Вече са известни и ловешките адвокати, които ще преставят двете страни в бъдешия процес. Правата на жертвата ще представлява адвокат Румен Константинов, а на полицая – Стефан Гецов.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.