Велосипедната обиколка на Северозападна България утре по обед в Ловеч

Сдружение „Велоразходка“ организира веломаратон „Обиколка на Северозападна България” с призив към шофьорите да слязат от автомобилите и почувстват един по-различен характер на придвижване, какъвто допринася велосипедът.

Обиколката стартира на 15 септември, финалът е на 21 септември. Утре колоездачната обиколка ще пристигне в Ловеч. Посрещането ще бъде около 12 ч. пред сградата на общината. След това ще бъде направена малка демонстрация. На следващия ден велосипедната обиколка продължавав посока Ботевград.

Целият маршрут е София – Враца – Монтана – Козлодуй – Плевен – Ловеч – Ботевград – София. Общият пробег е 600 километра. Маратонът няма състезателен характер, карането е в група със скорост не по висока от 17-22 км/ч.

Идеята на организаторите е да популяризират велотранспорта сред шофьорите на автомобили и да вдъхнат положителната промяна за все повече хора на две гуми. Велосипедното придвижване е здравословно, спестяващо емисии, време, място и средства, даващо радост от движението и от прекарването повече време на открито.

Призивът на веломаратона е „Слез от колата, качи се на колелото”.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.