Над 400 тома литература получи Езиковата гимназия в Ловеч

Документите за дарение от 420 заглавия художествена литература на английски език получи вчера Езиковата гимназия в Ловеч. Към дарението има и примерни материали за подготовка на учениците за явяване на сертификатни изпити. Самото дарение ще пристигне в Ловеч след седмица със специален транспорт.

Гимназията се нужае не само от модерна сграда, но и от книги, каза по време на връчването директорът Радослав Хитов. Той посреща десетина представители на борда на директорите на фондация „Америка за България”, водени от члена на борда на фондацията Лин Дафт. Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, с чийто средства бе обновен театралният салон на ловешкото училище.

Гостите разгледаха училището, въникнало първоначално като американски пансион за девойки. Те се запознаха и с историята на езиковото обучение в града.

Целта на визитата бе и да се види на място как се стопанисва и използва модерната зала.  Американците останаха доволни от направеното в училището, като вежливо се извиниха, че са дошли в Ловеч по време на празници, когато всички почиват.

Зала „Америка за България” бе открита официално на 30 ноември миналата година. Новата придобивка в училището стана факт благодарение на проект, финансиран от фондация „Америка за България“ на обща стойност близо 200 000 лв., дело на бившите възпитаници на училището архитектите Сергей Денчев и Емилия Христова.

За обновяване на театралния салон своя принос в средства и материали дадоха и много фирми от региона.

Новото съоръжение разполага с най-големия екран в областта, нова и модерна озвучителна и осветителна техника, нови седалки. Залата вече се ползва както за учебна дейност, така и за творческите прояви на учениците. В нея се провеждат състезания, конференции, срещи и други форуми.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.