Анонимен анализатор вижда прегръдки между БСП и ГЕРБ в Ловеч

Бел. ред.

Нямаме традиция да пускаме анонимни материари, а този е подписан с инициалите Н.Е.  – симпатизант на ГЕРБ. Доколкото в Ловеч се знаят всичките трима „анализатори”, предлагаме ви това четиво като повод за размисъл и забава.

 Едва ли има подобна уникална или по-скоро абсурдна политическа ситуация в друг голям град по територията на България от тази в Ловеч. Далеко от сетивата на обикновените редови симпатизанти и членове от местните организации на БСП и ГЕРБ, които иначе водиха ожесточена предизборна битка само преди по-малко от година. След сформирането на местния ОС  и по настоящем бих охарактеризирал нещата така:

Ловешкият кмет Минчо Казанджиев /кандидат  на БСП/ и председателя на ОС Ловеч Корнелия Маринова /кандидат на ГЕРБ/ от няколко месеца са се прегърнали в една тайна задкулисна прегръдка. Уговорките и условията на тази иначе безпринципна идилия са все още не известни, но хората, които следят внимателно процесите в обществено-политическото пространство вече предвкусват и това. Напоследък нещата стигнаха до там, че общинските ръководства на БСП и ГЕРБ в Ловеч са еднакво много не доволни от своите представители в местната власт, които много бързо забравиха за екипност, отговорности и множество обещания. И двамата в собствената си прегръдка така са загърбили общинските  ръководства на собствените си политически партии та какво ли остава за поетите  предизборни ангажименти и това, че зад тях стояха симпатизанти , екипи и политически платформи. Много от вас биха казали „Нищо ново под слънцето“ или „Целта оправдава средствата“. Еееее…аз бих попитал: Каква е целта..? При така нарисуваната обстановка няма как местните активисти и на ГЕРБ и на БСП да не се почувстват използвани и даже омерзени. Няма как и да не се почувстват употребени в полза на не чисти помисли, кариеризъм и лично облагодетелстване.

 Като прекрасно доказателство за изводите ми е и един от последните слухове в общественото пространство, който бих споделил с вас. Той е свързан с това, че безпринципната прегръдка на Минчо и Корнела би трябвало да бъде подплатена с един стабилен контрол в ОС Ловеч. За сега такъв няма защото и „Едните и Другите“ от неговите членове се чудят какво става…? Корнелия Маринова на закритите заседания на Общинските съветници от ГЕРБ размахва пръст и казва: „Взето е политическо решение“, за което иначе Председателя на Общинското ръководство Ирина Митева и всички негови членове нищо не знаят. Следват многозначителни погледи, недоумение и разбира се задкулисни мисли, както и множество въпроси. Главният от който е:

 „Кое е политическото ръководство на ГЕРБ – Ловеч и кой взима политическите решения за изпълнение в групата  на Общинските съветници на ГЕРБ при ОС – Ловеч“?

Въпрос, на който е крайно време да отговорят и Председателят на ОС – Ловеч Корнелия Маринова и Лидерът на Общинската организация Ирина Митева, както и не на последно място Областният координатор на политическа партия ГЕРБ Николай Нанков заедно с депутата Анатолий Йорданов. В противен случай добрата новина е тази, че след избори идват пак избори и несъмнено отрезвяването предстои. Дали отрезвяването от предстоящите до година избори ще е с благоприятно цифрово или процентно изражение зависи от гледната точка

Почти по същият начин стоят и нещата в групата при Общинските съветници на БСП, както и в Изпълнителното бюро на БСП – Ловеч. Вече неколкократно кмета Минчо Казанджиев взима точно противоположни решения и становища от тези на Общинското ръководство на собствената му партия касаещи кадровата политика, назначенията, структурата на общината и начина на гласуване в ОС.

Точно и заради това съвсем открито от известно време  прехвърчат искри преминаващи в открит спор и кръстосване на шпаги м-у кмета Казанджиев, „секретаря по медийната политика“ на Ловешките социалисти  Доротея Цанкова, както и с членовете на ИБ Димитър Горов и Валентина Янкова. В тази връзка бих цитирал един редови ловешки социалист: „Наш Минчо е станал абсолютно не управляем“.

Та да се върна на слуха витаещ във въздуха над Ловеч. В интимната си прегръдка двамата власт имащи и стремейки се към контрол над ОС стигат до извода, че би било по-лесно да разбият хомогенността на групата Общ. Съветници от ГЕРБ от колкото тази на БСП. Разсъждавайки по този нечистоплътен начин решават, че за осъществяването на тази своя цел би имало само една пречка. Нейното име е Ирина Митева. В качествата си на Председател на Общинската организация на ГЕРБ Ловеч, Председател на групата на Общ. съветници от ГЕРБ и не на последно място един откровено казано чист и не опетнен човек тя наистина би била единствената пречка пред иначе властната Корнелия Маринова по пътя им към узурпирането на групата Общински съветници от ГЕРБ. От друга страна кмета Казанджиев има силни позиции и контрол в-у по-голямата част от членовете на ОС издигнати от листата на БСП.  Така че до тук чистата математика приляга точно на здравата логика и политическата аритметика. Слуховете говорят ,че двете страни от  горе указаната прегръдка имат планове да отстранят пречката  по осъществяване на пъклените си планове в лицето на Ирина Митева. И двамата в момента работят с пълни сили  и дават всичко от себе си за да може „Пречката“ Ирина Митева да заеме овакантения пост на Зам. Областен управител в Областна администрация Ловеч от досегашния изпълняващ длъжността Пламен Огнянов. Същият бе освободен изненадващо. Областния управител Събчева тогава уточни, че предложението до Министър председателя Бойко Борисов е отправено със заявеното съгласие на г-н Огнянов. Мотивите – несработване с екипа на областна администрация.   По  този начин Ирина Митева би заела пост на по-високо ниво в собствената си кариера,но същевременно би и освободила мястото си в ОС. Листата показва, че на нейно място би влязъл бившия строителен предприемач и строителен специалист Пламен Сеизински, който под сурдинка е достатъчно близък и с двамата от прегърнатата двойка.

Дали и Бойко го водят за носа..? Не искам и да помислям подобно нещо. Дали любителите на конспирацията няма да излязат прави в твърденията си, че изборите в Ловеч спечелиха две различни разклонения на една и съща политическа партия оглавявани от две различни лица с един началник…? Скоро надявам се да разберем.Оооо…забравих. Името на началника ли…? Него всички го знаят. И все пак, каквато и да излезе конкретиката на този процес няма как да не направим извода, че подобни явления силно подменят основни принципи на демокрацията въобще, философията на местното самоуправление и правото на свободния граждански и политически избор. И ако централните ръководства на ГЕРБ и БСП не вземат отношение по горе казаното не ни чака нищо добро, Ловчанлии. За пети пореден път си играхме на демокрация и на избори. Едни от нас дадоха много, други не получиха според очакванията си, ала всички ние ставаме едни неволни жертви, задушени и обгърнати в тази иначе нежна но убийствена прегръдка. Прегръдката на безпринципноста и липсата на всякакъв морал. Жалко и тежко ни.

гр. Ловеч                                                                         Н.Е. Симпатизант на ГЕРБ.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.