62-ата международна колоездачна обиколка на България минава през Ловеч на 10 септември

 Тази година 62-ата международна колоездачна обиколка на България ще мине през Ловеч на 10 септември, понеделник, съобщиха от общината. Тогава ще се проведе третият етап на състезанието – Троян – Габрово. По предварителна информация колоездачите трябва да са в Ловеч около 16 ч., те ще влязат в града откъм Пресечената скала, ще минат по булевард „България” и от кръговото на „Салито” ще поемат към Габрово. На булеварда ще се проведе и финалният спринт за премията на община Ловеч.

Победителят при Ловеч ще получи наградата си вечерта в Габрово, когато ще стане ясно и кои са първите трима, спечелили третия кръг от колоездачната обиколка.

Организатори на състезанието са Българският колоездачен съюз и общините по отделните етапи, то е част от календара на Международния колоездачен съюз. Официалното откриване е на 8 септември в София на площад „Александър Невски”, общо етапите са осем, първият е на 9 септември – София – Златица, финалният е Шумен – Добрич и е на 15 септември. Общият пробег е 1031 км. Участие ще вземат 22 отбора, от които 18 чуждестранни.

Международната колоездачна обиколка на България се провежда от 1924 г. насам.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.