Троянци гледат „Непобедимите 2” преди официалната премиера – от Цветан С. Тодоров

Троянци имаха възможност да видят „Непобедимите 2” преди официалната премиера. В читалище „Наука – 1870 г.” в понеделник е имало две прожекции на заснетия в България екшън.  В него  големи мъже като Силвестър Сталоун, Брус Уилис, Джейсън Стейтъм, Арнолд Шварценегер, Жан-Клод Ван Дам, Чък Норис, Долф Лундгрен и дамата Джет Ли  се правят на деца и с разнообразни пушкала и машинарии избиват лошите герои. Режисьорът Саймън Уест не се интересува много от сюжета, в който Барни Рос (Сталоун) и партньорите му тръгват по следите на виновниците за убийството на приятел. Акцентът е върху огнения дъжд от куршуми и взривове, хвърчащи тела и сгради. Сред най-зрелищните епизоди и влизането със самолет в Деветашката пещера, от където героите освобождават работещите като роби поробени българи. Както сме писали, част от снимките се проведоха миналата година и край Ловеч.

Сред най-смешните сцени е тази, в която един местен гигант (в ролята Любо Чука) заплашва Сталоун и Джейсън Стейтъм на чист български език с думите: „Изроди, какво правите тука, искате ли да ви хвана и изнасиля и двамата”. За което получава заслужен пердх.

През целия филм има майтапи с репликата на Шварценегер от „Терминатор 2” „Аз ще се върна” (I’ll be back), на което Брус Уилис отговаря: „Достатъчно си се връщал”. В крайна сметка въпреки бюджет от 100 милиона долара това си е летен екшън за разтуха. Поради кървавото насилие в САЩ филмът е в категория R – забранен до 16 години.

Официалната премиера на екшъна в цял свят, включително у нас, е на 24 август. Същевременно в торент-сайтовете вече се появи пиратско копие на филма.

Цветан С. Тодоров

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.