Над 400 ловчалии от различни възрасти събра Международният ден на младежта

Над 400 ловчалии от различни възрасти събра  Международният ден на младежта, съобщиха от  сдружение „Екомисия 21 век”. Изявата се случва за пети пореден път в Ловеч. Деца, младежи, техните родители, баби и дядовци, представители на институции и местни организации прекараха заедно незабравими часове, като танцуваха, рисуваха, скачаха с чували, дърпаха въже, изработваха различни предмети и истински се забавляваха под звуците на хавайска музика и екзотични коктейли.

Празникът стана в парк „Башбунар” под мотото  “Изграждане на един по-добър свят: Партниране с младите”. Партньори на тази инициатива бяха Община Ловеч, ТД Стратеш, с подкрепата на Планинска спасителна служба – отряд Ловеч и Клуб за екстремни спортове “Планински ангели”, Ловешки окръжен съд,  Регионален исторически музей, адвокатска кантора „Тихолови“, Младежи ГЕРБ, ЦНСТ 2, ТД на НАП, Областен Информационен Център и Брейк формация „Electric Style Crew” при Общински детски комплекс Ловеч и др.

Празникът започна с изпълнение на Брейк формация  Electric Style Crew, след което всички желаещи бяха поканени да се включат в специално създадената Арт работилница, където участниците можеха да  развихрят въображението си и да изработят гривни от пуканки, да оцветяват фигурки от тесто, като малките творци запазиха изработеното от тях за спомен от празника. В този кът доброволката от Испания Силвия Сантана се грижеше за рисуването на детските личица, като ги претворяваше в различни герои.

За любителите на адреналина Туристическо дружество Стратеш, заедно с  Планинска Спасителна Служба – отряд Ловеч и Клуб за екстремни спортове Планински ангели осигуриха въздушен въжен тролей и въжена въздушна пътека. В “Мобилния детски кът” много деца взеха участие в популярната детска игра “Не се сърди човече”. Там ги напътстваше и им помагаше друга доброволка от Испания: Вероника Югуерос. С голям интерес се включиха и много участници в конкурса за детска рисунка на тема  “ На гребена на вълната”, в скачането с чували и дърпането на въже. Специалния кът  за екзотични коктейли и динени хапки се радваше на сериозен интерес. В организацията там се включи французойката Емили.

В обявения предварително конкурс “Мамините сладки” победител беше Даниела, която си тръгна с голямата награда, кухненски прибор, осигурен от организаторите. Хавайските танци привлякоха вниманието на най-много участници:  деца, младежи и възрастни се забавляваха с танците на испанката Кристина, като най-добре представилите се получиха ръчно изработени от доброволците на “Екомисия 21 век” хавайски гердани.  Мероприятието завърши с дълго очакваната водна война, в която участваха и малки, и големи.

Цялостната организация на празника бе осъществена с много желание и старание от доброволци и партньори: от сърце благодарим на Мария, Йорданка, Давид, Албена, Мариан, Добромир,  Кристиан Велков, Кристиян Тодоров, Кристиан Даниелов , Ивка, Христалина, Марин, Велизара, Слав, Кристина, Петя, Александър, Тони, Ирина и Дими, както и на доброволците от Европейска Доброволческа Служба Кристина, Емили, Вероника и Силвия, които успяха да превърнат това събитие в истински  празник!

Празникът по случай Международният ден на младежта бе организиран в рамките на проект ”Младежки информационно-консултантски център Ловеч”, финансиран по Национална програма за младежта от Национален център “Европейски младежки програми и инициативи”.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.