Цяла нощ полиция пази взривяващ се дом в село Дерманци, Луковитско

Цяла нощ полиция и противопожарни екипи пазеха частния дом на Димитър Велев (76 г.) в Дерманци, където беше открито голямо количество оръжие и боеприпаси, част от което се взриви. Екипи на ГДБОП и Гражданска защита продължиха до днес наобед разследване по случая и обезопасяване на района. Къщата беше отцепена, а жителите на съседните са евакуирани.

Третият взрив беше най-силен, образува се огнена гъба като в Лозенец, разказа съсед на бай Димитър в Дерманци. Първо помислих, че е гръмнал бойлерът, но като излязох, видях, че гори постройката на съседа, продължава Николай Банов, бивш кмет на луковитското село. Той живее до постройката, в която е бил арсеналът от взривни вещества. Именно Банов се е обадил в 3,10 часа в нощта на 10 срещу 11 юни на тел. 112, за да съобщи за взривовете.

Интересна подробност е, че къщата с арсенала е през една къща до вилата на неотдавна починалия директор на Ловешкия театър Георги Мирчев, където сега живее сама вдовицата му Анка.

Така във вторник от Дерманци започва голяма операцията на ГДБОП, която разкрива арсенал и в София. Заради софийското оръжие бяха евакуират жители на ж.к. „Красна поляна“ от блок 24-25, съобщи МВР.

Все още не е ясно как е възникнал пожарът в стопанска постройка на Димитър Велев в  село Дерманци. Според съседите той е скромен, тих и трудолюбив човек. Като млад е работил  в ловешкия завод „Балкан”. Нито той, нито синът му са криминално проявени.

Според БиТиВи Велислав  Велев работел като пиротехник в киноцентъра. Той е напуснал работата си след нещастния случай по време на снимките на „Непобедимите”, когато при експлозия загина каскадьор.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.