Прогноза за времето през юни 2012 години: Все по-горещо

 Предимно дъждовният месец май белязва и началото на юни, но хубавото време е зад ъгъла. Лятото вече е тук, защото слънцето е все по- силно. Няколко дъждовни дни в началото и после – пек.

Средната месечната температура достига 27 градуса. Синоптиците очакват чудесно, слънчево време със слаби ветрове.

Прогнозата за температурата на морската вода е в началото на месеца ще бъде около 15 градуса, като за всеки 3-5 дена ще се покачва с още един градус. Така, в края на месец юни температурата на морската вода ще надвишава 20-22 градуса. Прогнозата за температурата в големите морски курорти: Варна – 26 градуса, Бургас – 28 градуса.

Любителите на планинският туризъм също ще бъдат доволни от прогнозата за времето. Докато температурите през деня се покачват, все повече хора ще предпочетат да се разхладят разхождайки се по китните ни планински курорти. не забравяйте, че дори и през юни месец, температурата през нощта в планината пада доста рязко и с над 10 градуса. Ако планирате дълга разходка непременно се осведомете за дневната прогноза за времето и си вземете резервни по-топли дрехи.

Валежите ще са в нормалните си количества. По принцип май и юни са едни от най-дъждовните в нашата страна. Прогнозата за месечните валежи е за около 60 литра на квадратен метър, като по Черноморието и в Дунавската равнина валежите ще бъдат около 80 литра.

През първите 10 дена на месец Юни, се очакват по-интензивни валежи от нормалните за месеца, като ще има и опасност от градушки. Температурата ще се задържи около 20 градуса.

През второто десетневие времето ще утихне, облачността ще намалее, и се очаква значително покачване на средните дневни температури с 3 градуса, достигайки стойности от 23 градуса.

Последните дни от месец юни, очаквано ще бъдат най-топли. Прогнозата за времето е подходяща за всички – 30-32 градуса през светлата част на деня и дневни температури около 29. Това се дължи на факта, че земята вече ще бъде подложена на значително нагряване от Слънцето през дългият ден, благодарение на което вечерта ще отделя топлина.

Земетресения не се очакват 🙂

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.