Гриша Ганчев прави „Литекс” отбор със затихващи функции

„Литекс” става отбор със затихващи функции“, съобщи изненадващо след мача в сряда с „Локомотив” Пловдив финансовият директор на оранжевия клуб Величко Дихонов. Отборът ще разчита изцяло само на собствени юноши, като всички останали футболисти ще напуснат отбора. Причина за решението на собственика на клуба Гриша Ганчев са събитията, случили се около фирма „Литекс Комерс“ напоследък.

„Всичко това, което се случи в последно време с нашия президент, предстои ни едно събиране и клуба ще се превърне в отбор със затихващи функции. Ще видим как ще стане с инвестициите, които сме направили. Дали ще ги подарим на общината… защото сме безкрайно разочаровани“, заяви още Дихонов.

От тези истории, които се случиха около фирмата напоследък, собственикът е разочарован и постепенно ще слизаме към по-ниско ниво. Тепърва ще преценяваме какво ще се прави с целия клуб. Ще изчистим всички задължения към играчите най-напред. Може би нещата отиват натам, че всички опитни футболисти ще си тръгнат.  Времето ще покаже дали отборът ще остане в „А“ – група. Гриша Ганчев не напуска „Литекс”, но намалява бюджета и инвестициите в клуба. Отборът остава с името „Литекс”, но ще бъде със затихващи функции“. До часове ще стане ясна съдбата на Христо Стоичков, който явно не знаеше за решението на Ганчев.

Все още не е ясно какво ще се случи с градския стадион в Ловеч, където Гриша Ганчев вложи милиони. Това поставя под въпрос дори участието на Литекс в „А“ – група през сезона 2012/2013.

Новината веднага обиколи Ловеч и смути феновете. Според запознати, Гриша Ганчев щял да участва в бъдеще с процент във финансирането на ЦСКА.

В сряда стана известно, че Данаил Ганчев и още четирима от „захарната афера” остават в ареста за постоянно.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.