Ловеч чества Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

С празнично дефиле в Ловеч чества Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На 24 май, четвъртък, шествието тръгва от комплекс „Космос” в централната градска част. Ще бъде предвождано от Общинския духов оркестър, в него ще се включат ръководствата на община Ловеч, на Регионалния испекторат по образованието, работещи и ветерани в културните институти, представители на читалищата в общината, учители и ветерани от детските градини, ученици, учители и ветерани от училищата. Заявки за участие са дали 17 училища в общината, ще участват и учители от ОДК и Ученическо общежитие – Ловеч. Началото на дефилето е от 10.45 ч.

Тържественото откриване на празника ще е в 11 ч. на площад „Екзарх Йосиф I”. Вечерта на откритата сцена на площад „Тодор Кирков” от 18 ч. започва празничният концерт за ловчалии на формации на ОДК – Севлиево.

По-рано – в 12.30 ч., кметът Казанджиев се среща празнично с директорите на детски градини, училища и културни институти в общината.

Честванията за 24 май в Ловеч започнаха още на 18 май с награждаването на победителите в три национални конкурса – за есе, мултимедиен продукт и за рисунка. На 23 май ще проведе и традиционният „Бал на учителя”, на който община Ловеч ще връчи ежегодните персонални награди на изявени дейци в областта на образованието.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.