СДС – Ловеч: Незадоволителните резултати са причината за отказ от „Синята коалиция”

Не сме доволни нито от резултата от последните парламентарни избори, нито от социологическите прогнози в момента, които ни дават нищожни шансове да прескочим границата от 4% – това са основните причини за отказа ни от „Синя коалиция“, заяви в сряда д-р Георги Митев, областен председател на СДС в Ловеч.

Преминаването на 4 %-та бариера не може да бъде наша цел, СДС е създател на автентичните десни сили в страната, от нас са произлезли всички десни партии и имаме самочувствието, че можем сами да преминем тази граница, каза още д-р Митев.

Според областния председател на СДС – Ловеч трябва да се реализират и практиките, които има в СДС като виждане за развитието на страната, а това може да стане само чрез участието на СДС в управлението на следващия парламент.

„Във формат „Синя коалиция” ние не виждаме как да бъдем актуални за коалиционен партньор, нито виждаме реалност да прескочим тази бариера. Затова смятам, че решението, което взехме е логично и смея да кажа, че е закъсняло. Ние тук, ловешката организация, организациите в Ловешка област имахме виждането, че това можеше да се случи на предишните парламентарни избори. Нямаме нищо против членовете на ДСБ, но Иван Костов се опита фино да опакова СДС и да я узурпира след като я напусна“, заяви д-р Георги Митев.

Неизясненотото положение на Синята коалиция, дали са опозиция или в подкрепа на управляващите е причината да не се развива електорален потенциал, смята Иван Арабаджиев, общински председател на СДС- Ловеч.

„Това до голяма степен поставя въпроси дали да продължим този модел или този модел да обслужи нашите висши представители, като ръководство, като народни представители и да се опитаме да го запазим в следващия парламент само и само да изберем линията на оцеляването. Първото фундаментално противоречие между двете организации беше в начина им на функциониране. ДСБ е една лидерска партия, в която лидерът е по-силен от организацията,а в СДС не е така“, подчерта Иван Арабаджиев. Оставката на Мартин Димитров е морален акт, на човек, който е постъпил честно и почтено, смятат от СДС – Ловеч. Сините са убедени, че ще спечелят гласовете на много хора, които са останали разочаровани от формата „Синя коалиция“.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.