Цецка Цачева, Цветан Цветанов и Свилен Нейков се очакват за 11 май в Ловеч

Висши държавници пристигат за Деня на Ловеч, съобщиха от общината. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева  ще участва в церемонията по връчване на ежегодните награди за инвеститор и бизнесмен на годината в 18 ч. в ресторант „Стратеш”. Преди това в 16 ч. заедно с кмета на Ловеч Минчо Казанджиев председателят на парламента ще направи първа копка на строежа на пътя към автомобилния завод в село Баховица.

В Ловеч се очакват още вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, както и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. На празника ще дойде още Георги Първанов, президент на Република България 2001-2011 г. Ловеч посреща още делегация от побратимения албански град Берат. В нея са кметът на града Фадил Насуфи, общинският съветник Владимир Кумараку, директорът на местната картинна галерия Агрон Половина и Юли Алия, представител на Стопанската камара в Берат.

Тържественото откриване на празника е на 11 май  в 12,30 часа на централния площад „Екзарх Йосиф Първи”. Вечерта от 20 часа на сцената на площад „Тодор Кирков” ще има безплатен концерт на рок групата „Сигнал” с нейния вокалист Йордан Караджов.  Изненада за ловчали на празника ще бъде холандският певец Робърт Бенсън, който повече от седмица е в Ловеч.

Празничната програма започва в 9 часа с Божествена Света литургия, която при хубаво време ще бъде отслужена от митрополит Гавриил на Ловешката крепост, а при лошо време – в храма „Света Троица”. Тържествената сесия на Общинския съвет е от 10,45 ч в общината, когато ще бъдат обявени за почетни граждани на Ловеч патриар Максим, състезателката Диана Йоргова и спасителят Христо  Кънчев. За първа година празничният коктейл не е в ресторант „Ловеч”, а в ремонтирания ресторант „Стратеш” на едноименния хълм.

Различни спортни и музикални изяви има и в предходните дни.  В тях влизат спартакиадата „Пламъчета сини”, състезанието „Бързи, смели, сръчни”, концерти на Плевенската филхармония и Общинския духов оркестър – Ловеч.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.