Ловчалията Ангел Бончев спечели в съда срещу „Наглите“

Ловчалията Ангел Бончев спечели в съда, сред като днес състав на СГС реши: Фондация „Утре за всеки“ трябва да възстанови дарението от 157 хиляди евро, което бившият шеф на ПФК „Литекс“ Ангел Бончев направи през лятото на 2008 г., за да бъде освободена отвлечената му съпруга Камелия. Това съобщи медиапул.бг.

Сумата, която Бончев плати за себе си и за съпругата си Камелия стана повод за раздялата с „Литекс” и студените отношения с Гриша Гначев, който твърди, че е осигурил парите.

Софийският градски съд (СГС) се произнесе, след като Бончев заведе дело срещу фондацията, която категорично отказа да му възстанови средствата, с които официално трябваше да бъде построен център за борба с рака на гърдата.

Магистратите обаче приемат, че т. нар. дарение действително е било направено под натиск и в състояние на страх и отхвърлят всички възражения на „Утре за всеки“, включително и, че след като парите са били преведени, а Камелия освободена, Бончев вече не е имал за какво да се страхува.

„Относно възражението на ответника, че заплашването е било преустановено към момента на сключването на договора (01.08.2008г.), тъй като съпругата на ищеца е била вече освободена, съдът намира същото за неоснователно. Действително Камелия Аврамова е била освободена, но отправилите заплахите трети лица не са били установени и задържани, поради което единствено интензитетът на заплахата е намалял“, аргументира се съдът.

Бончев и съпругата му бяха последователно отвлечени през 2008 г., като полицията не успя да опази Камелия, която бе похитена, докато предаваше откупа за свободата на мъжа си. Впоследствие бандитите се отказах да получат откуп и предпочетоха събраните от него пари да бъдат дарени на „Утре за всеки“.

Шефката на фондацията Нина Хаджийска неведнъж коментира, че не вижда нищо лошо в начина, по който е направено дарението, тъй като то щяло да отиде за добра кауза. След това обаче се оказа, че във въпросния център пациентките си плащат за прегледи и процедури, а и се предлагат СПА услуги и масажи.Стана ясно още и, че разследващите не проверявали обстойно за евентуална връзка между фондацията и похитителите. Това не бе направено и след задържането на т. нар. банда за отвличания „Наглите“ в края на 2009 г.Тогава на задържаните Прокопий Прокопиев-Културиста, Ивайло Евтимов-Йожи, Даниел Димитров-Релето, Любомир Георгиев-Гребеца, Павел Петков-Павката, Кирил Кирилов-Шкафа и братята Радослав и Митко Лебешковски бяха повдигнати обвинения за 11 отвличания, включително на Бончев и съпругата му. Първите четирима бяха признато за виновни, докато останалите получиха оправдателни присъди на първа инстанция.

Според решението на СГС по делото на Бончев, той трябва да получи и над 15 000 лева лихви. Той претендираше за над 93 000 лева, но магистратите приемат, че лихвите започват да текат не от момента на дарението, а след като е подаден искът срещу фондацията.

Един коментар към “Ловчалията Ангел Бончев спечели в съда срещу „Наглите“

 1. A бре не е само тази фондация
  признак за криминализация
  храма на сатаната яко понамирисва
  ама никой за това информация не курдисва.
  За строежа му пари се даряват
  и различни бюджети изтъняват.

  Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.