Петима инсценират катастрофа, крадат 2 милиона от инкасо автомобил край Къкрина, Ловешко

Петима маскирани като полицаи откраднаха 2 милиона лева от инкасо автомобил снощи по т. нар. „Старо севлиевско шосе” между ловешкото село Къкрина и севлиевското село Петко Славейково, научи НГ. Близо 10 км от  пътя бе блокиран от полиция точно по време на мача на Литекс с Локомотив (Пд). Бандитите са инсценирали катастрофа. Това е било обяснено и на пътуващите други коли по отсечката, които са отклонено обратно към магистралата. Никой от върнатите коли не е разбрал, че има обир. На мястото обаче имало пожарна кола, линейка и полиция.

 

Криминалисти разкриха по-късно, че при обира е открита стрелба, но засега няма информация за пострадали. Обирът  е извършен по изключително дързък начин. По време на операцията си бандитите използвали както микробус, така и джипове, съобщи БНТ.

Инкасо автомобилът бил спрян на шосето от бус, който препречил пътя. Отвътре слезли петима тежко въоръжени мъже. С флексове те срязали колата и според непотвърдена засега информация отмъкнали няколко милиона лева. След това запалили буса и избягали с джипове. Бандитите стреляли няколко пъти с автоматично оръжие, като за щастие данни за ранени няма.

Разследващите разкриха, че бандитите са действали по перфектно изготвен план. Ключова част от него бил тазвечершният полуфинален футболен мач за Купата на България между отборите на местния „Литекс“ и пловдивския „Локомотив“ (0:1). Заради известните с агресивността си многобройни гостуващи фенове полицията в региона е съсредоточила почти всичките си кадрови ресурси върху опазването на реда на стадиона. Точно по това време бандитите нанесли своя удар на няколко километра от Ловеч, успявайки да се измъкнат от местопрестъплението в неизвестна посока.

One thought on “Петима инсценират катастрофа, крадат 2 милиона от инкасо автомобил край Къкрина, Ловешко

  1. Ашкоосун машаалла … аферим! Като в Холивуд … Ловечууд. На такова изпълнение се става на крака и се ръкопляска. Сега трябва да се организира потеря. Заптиетата са били на мач!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.