Прогноза за времето през април 2012 – весело, слънчево и дъждовно

Времето през април на  2012 година ще е весело, слънчево и дъждовно, съобщават запознатите синоптици. Може би по-топло и влажно от обичайните температурни граници за месеца.

Средната температура за месец април за равнините е между 11 и 13 градуса, Черноморието и високите полета – между 9 и 11, а за планините – от 3 до 8 градуса. Тази година синоптиците очакват температури с около 2 градуса по-високи от изброените по-горе.

Очаква се застудяване в периода 5 – 7 април, като температурите ще паднат до 5 градуса. Следващото застудяване с преваляване на дъжд е в периода 13 – 15 април.

За Цветница – 8 април, засега обещават слънчево време, макар че по традиция в Ловеч винаги вали. Въобще страстната седмица ( 9 – 15 април) ще бъде разнообразна. През третата част на месеца температурите ще започнат да напомнят за предстоящото лято и на места могат да достигнат до 30 градуса.

Очакваните валежи сумарно ще надвишат средните норми за месец април и през 2012 година се очаква да бъдат с 10% по-големи от стандартните за месеца 40 и 60 литра на квадратен метър. В планинските райони – между 60 и 100 литра на квадратен метър.

Подробна прогноза за времето за март можете да откриете на сайтовете на партньорите ни с наближаването на месец април:

http://vremeto.bg/

http://sinoptik.bg/

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.