Стефан Данаилов: Сърцето ми е разделено поравно между Станишев и Първанов

 

 „Приятел съм и със Станишев, и с Първанов! В момента сърцето ми е разделено по-равно между тях двамата! Най-добре е обаче БСП да не бъде оглавена нито от единия, нито от другия“, съобщи Стефан Данаилов в началото на седмицата в Ловеч. На въпрос на Нг дали третият е тук, актьорът отвърна, че в момента той пише програмата си.

Така стана ясно, че има трети кандидат за поста лидер на БСП.

В града край Осъм професорът по актьорство майсторство постави началото на поредица от срещи с интелектуалци и представители на културата в цялата страна. На инициативата се стекоха културтрегери от четири области – В. Търново, Плевен, Ловеч и Габрово.

Пред тях бившият министър на културата коментира проекто-закона за народните читалища, реформата в сценичните изкуства и нуждата от стратегии за развитие на културните процеси в големите градове и от инвестиране на евросредства постави в поддържането на паметниците, театрите и оперите. Сред слушателите му бяха и неговият експремиер Сергей Станишев, главният секретар на ИП на БСП Евгени Узунов и депутатите от левицата Димитър Горов, и Петър Курумбашев.

По-късно в местния Драматичен театър студенти от класа на проф. Стефан Данаилов представиха постановката „Както ви хареса“ по Шекспир. Представлението бе благотворително, средствата от него ще са за социални домове за деца в Ловеч.

Шекспировата пиеса се играе за първи път от студентите извън театъра на НАТФИЗ. От Ловеч започна тяхното турне в страната.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.