Президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов откриват автомобилния завод в Ловеч

Китайските коли привличат внимание

Президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов ще открият днес автомобилния завод в Ловеч. Началото на церемонията е от 13, 30 ч. в село Баховица, съобщиха от пресцентъра на „Литекс Моторс” АД. Заводът за китайски коли Great Wall беше изграден за две години.

Ще присъстват министрите на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, на земеделието и храните Мирослав Найденов, на труда и социалната политика Тотю Младенов и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Очаква се да пристигне Ван Фън Йън – президент на Great Wall Motor.

 

От последното посещение на журналисти в завода стана ясно, че капацитетът на производството ще е 50 000 коли годишно, ако се работи на две смени. При три работни смени годишно могат да се произвеждат до 70 000. Готовата продукция ще се изнася в четирите посоки на света.

При старта на производството работниците са 120 от цялата страна. Следващите години обаче техният брой вече ще стигне 2000 души. Редовите оператори са на възраст 19 години, а инженерите – на 25 години. Всички те са обучени от „Литекс Моторс“.

За днешното събитие е въведен строг пропусквателен режим. Отклонено е движението за коли, като през село Баховица преминават само гостите, останалите ползват обходни маршрути.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.