Бойко Борисов: „Здравейте, лъвчета!” към младите работници в новооткрития автозавод край Ловеч

Бойко поздравява работник в Ловеч

Министър-председателят Бойко Борисов откри официално завода на „Литекс Моторс“ за производство на автомобили „Great Wall“, чийто собственик е  Гриша Ганчев.

Борисов поздрави работниците със „Здравейте, лъвчета!” Очаква се работниците за няколко години да стигнат 2000. Въпреки предварителната информация , президентът Росен Плевнелиев не дойде в Ловеч.

Близо 2000 гости откриха днес автозавода край Ловеч, в който работят към 200 специалисти. Това говори за големия символичен смисъл на първия успешен проект на българско автомобилостроене след близо 20 години неуспешни опити.

Дошли са инвеститори, наши много добри приятели, спомням си разговора си с премиера на Китай, в който договорихме, в рамките на тази и другата година поне милиард китайски инвестиции да дойдат в България, каза премиерът.

По време на разглеждането на завода Бойко Борисов съобщи, че е уволнил зам.-министър Гергана Павлова, относно високите цени на „Софарма”.  Ако не може да се справим, възможна е и смяна на министъра на здравеопазването, каза Бойко Борисов.

На събитието присъства министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайко Той каза, че България е подписала меморандуми за сътрудничество и с други китайски провинции. После припомни, че правителството е отпуснало 2,4 млн.лв за изграждане на пътя до завода. Дано днешното празненство е по-евтино, подхвърли той.

По-евтино е, и то много, каза доверен източник от „Литекс моторс” на въпрос на Бряг нюз.

Все пак трябва да се подчертае, че откриването бе грандиозно за мащабите на България. Водещи на шоуто бяха Ани Пападопулу, Юлиян Вергов и Захари Бахаров. Въвеждащата песен бе на Валя  Балканска и „101 каба гайди”.

На откриването присъства и директорът на „Great Wall“, китайският посланик  в България – Уо Ю Джу, трима министри и други официални гости. След откриването те разгледаха халетата на завода.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков пожела късмет на завода и посочи, че е сигурен, че потребителите ще оценят високо качествата на произведените автомобили. Той препоръча на инвеститорите да не забравят, че наистина потребителите са най-важни. За мен оставя славата, че аз съм министърът, по чието време се е открив автомобилне завод, допълни скромно той.

Илия Терзиев, изпълнителен директор на Litex Motors, посочи, че е изключително доволен от бързината и ефективността, с която администрацията на централно и местно ниво си е свършила работата. Той загатна, че в близко бъдеще е възможно в България да започне производство и на китайски автобуси в близост до Баховица.

Един коментар към “Бойко Борисов: „Здравейте, лъвчета!” към младите работници в новооткрития автозавод край Ловеч

  1. здравейте господин Ганчев трябва да задейства парламента да гласува дали такситата да не се подменат само с този автомобил а тяхните автомобили да им се отценят и стещу отценката да получават съответно един или два автомобила т.е. ТАКСИ

    Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.