Гледат сметосъбирането в Ловеч под лупа

Посещение в депото

Горещи дни настъпиха за сметосъбирането в Ловеч, гледат сметките му под лупа. Процесът тръгна, след като не бе приета план-сметката за настоящата година от общинските съветници. Последваха яростни критики от страна на съветниците на ГЕРБ и СДС за условията на концесията и искане за преразглеждане. От СДС даже видяха пропуски в анексите и липса на приемателни протоколи при подмяната на контейнерния парк. (Виж становището на СДС отделно.)

Общински съветници от ГЕРБ също заявиха, че искат пълна независима проверка на дейността на „А.С.А. България” и преразглеждане на концесията. Дружеството „Еко Ловеч” ЕАД, което е 100 % частно, е оператор на изграденото с държавни средства депо за твърди битови отпадъци в града, което обслужва три общини – Ловеч, Летница и Угърчин. В него с 24 % влиза и общинското дружество „Еко”, уточниха от ГЕРБ.

На проведения в петък Ден на отворените врати бяха зададени въпроси и за разделното събиране. Стана ясно, че в бъдеще трябва да се работи за намаляване на отпадъците, тъй като цената на тон отпадък ще нараства прогресивно в годините, като през 2012 г. е за тон 30,24 лв, през 2013 г. ще бъде 36,24 лв, а през 2014 г. вече 56,24 лв за тон.

В дискусията бе обсъдено и почистването на нерагламентираните сметища и строителните отпадъци. Гражданите искат специални контейнери за тях. Цената на такъв контейнер е 11 500 лв. От фирма „Еко“ и от общината обаче не са оптимисти, че по този начин ще се избегнат съществуващите проблеми. (НГ)

 

 

 

 

Един коментар към “Гледат сметосъбирането в Ловеч под лупа

  1. И да гледат и да не гледа все тази
    нали го плячкосаха хайлази
    дето без да се трудят пари правят
    не им пука какво след себе си оставят.

    Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.