Христо Стоичков в Ловеч: Станах консул, доктор, пък и журналистите поумняха малко

Стоичков е вече №1 в Литекс

Гриша Ганчев представи Ицо в Ловеч, връчи му фланелка №1 и обеща да не го уволнява. Станах консул, доктор, пък и вие, журналистите, поумняхте малко, обясни промените в своя живот Христо Стоичков днес на пресконференция в Ловеч.

Да работим заедно, това бе голямата мечта на Гриша Ганчев, затова не можех да му откажа, обясни идването си в Ловеч Камата. През последните 15 години сме заедно – той идва при мен в Испания и Южна Африка, аз съм му ходил на гости, разясни новият треньор. Нашето приятелство не е свързано с това, че съм треньор на „Литекс”, категоричен бе Христо Стоичков, който от днес официално е старши треньор на „оранжевите”.

Договорът на Стоичков е безсрочен, защото световните звезди не могат да бъдат уволнявани. Желая късмет и успехи на новото ни треньорско ръководство, обясни Гриша Ганчев.

Босът помоли журналистите да внимават в писанията си по адрес на Камата, тъй като според него онова, което се изля по легендата ни по време на престоя му начело на националния ни отбор, не е било нормално като отношение към неговия статут на световна звезда.

Няма проект „Стоичков” за „Литекс”, има проект „Гриша Ганчев и останалите”, уточни Камата. Ще привличат млади играчи в отбора, но тактиката ще се изгражда след две седмици на тренировки в Сандански, каза още Стоичков.

Към Ганчев беше зададен въпрос как точно се е спрял на Стоичков и е избрал точно него за старши треньор.

„Когато фактите говорят и боговете мълчат. Един път завинаги трябва да разберете, че колкото по-малко са нашите световни звезди, трябва да ги уважаваме и да им даваме шанс. Винаги съм си мечтаел Стоичков да стане треньор на „Литекс”. Някои ваши колеги се опитаха още преди да е назначен, от тук, от там чули, недочули, под сурдинга, да се гаврят с неговите познания по футбол. Не може човек, който носител на Златна топка, обувка и т.н., да не го разбира този спорт. Това е все едно да кажете, че Армен Назарян или Вальо Йорданов не разбират борбата, или пък Стефка Костадинова леката атлетика. Така че моят призив към вас е да бъдете малко по-смирени към нашите големи, макар и бивши звезди, защото като гледам, скоро няма да се родят такива. А толкова радости ми е донесъл този човек на мен, като спортен фен, не само на футбола. Знаете, че обичам всички спортове. Така, че аз не мога да го сравня с нищо на света. По-младите може да не помнят, но тези като мен, знаят какво беше“, добави Гриша Ганчев.”

Благодетелят на ловчалии нескрито се ядоса на въпрос на журналист колко е заплатата на Стоичков и кой ще му я плаща. Как може да задавате такива тъпи въпроси, контрира  босът. Малко по-късно Ганчев напусна пресконференцията.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.