Ловеч: Коледните традициите вече не са това, което бяха

Коледа е най-сладка с... пици

Коледните традициите изглежда вече не са това, което бяха. Особено в града, където децата отбелязват светлия празник в условията на доста разнообразни алтернативи. Пример ни дават учениците от класа на  Соня Денчева от училище „Свети Климент Охридски” в Ловеч, които направиха своя празник в ресторанта на Сити център. Без съмнение коледните пици са най-вкуснитена света. След като обядваха, всички участваха в поредица от игри, викторини и танци.

За целта бяха поканили и специални аниматори, които направиха тържеството незабравимо и пълно с изненади. Естествено, за всеки имаше и подаръци. Празникът на веселите деца има продължение и във виртуалното пространство, тъй като всички снимки вече са качени във фейсбук и събират нови приятели.

Съвсем традиционно в село Дълбок дол, Троянско, децата минаха по всички къщи в коледната нощ, като пееха подходящи песни.

Тази година към коледарите, все момчета, се бяха присъединили и деца от местния Център за социална рехабилитация и интеграция. Както е известно, в този център чрез артистични и прагматични форми на работа се помага да нуждаещите се деца да се впишат успешно в обществото. А каква по-въздействаща игра от коледуването, когато хем пееш, хем играеш, хем получаваш подаръци.

Децата от село Йоглав пък организираха коледен базар. Малките възпитаници на ЦДГ „Пролет’’ подредиха рисувани картички, фигурки от тесто, сурвачки, шишарки, сувенири, които привлякоха много купувачи.  А веселите детски песни и стихчета бяха сърдечен коледен поздрав към всички жители на селото – истински празник за деца и възрастни.

Коледни преживявания продължиха в детската градина, където беше посрещнат любимия Дядо Коледа. Най-очакваният момент дойде накрая с раздаването на подаръците. Емоциите и възторгът на децата бяха неописуеми. Празникът завърши с кръшно българско хорце, на което заедно с децата се хвана и белобрадият старец. (НГ)

 

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.