Ловеч: Тройният убиец от Ябланица Гаврил е ранил лошо още една жертва

Гаврил

Има лошата възможност жертвите на тройния убиец Гаврил Петков да се окажат четири, съобщи в.”България днес”. Вече почти три месеца заподозреният е в неизвестност.

Както първи предположи НГ, той най-вероятно е минал границата с швейцарския си паспорт. Възможно е целият кървав спектакъл да е бил замислен много точно със съответната логистика.

На 20 септември 72-годишният пенсионер влетя в дома на сестра си и стреля напосоки срещу своите роднини. От куршумите загинаха сестра му, племенникът му и единият му син. Една от оцелелите – съпругата на племенника му, бе простреляна с три изстрела в главата, корема и бедрото и бе настанена в болница с опасност за живота. След тримесечно лечение миналата седмица жената бе изписана. Ден по-късно обаче се наложило връщането й в болницата, защото състоянието й рязко се влошило.

 

От куршума, попаднал в стомаха на жената, се е получила инфекция, която може да бъде смъртоносна, са коментирали лекари. През месеците на престой в болницата жената не знаела, че във фаталната вечер е загубила трима от най-близките си хора – син, съпруг и свекърва. Медиците сметнали, че шокът от новината може да бъде фатален. Едва след изписването й, тя била отведена за разпит, за да разкаже какво се е случило. Тогава научила и за страшната загуба.

 

Жертвите на хладнокръвния Гаврил са могли да бъдат и 6, поясняват разследващите. Другият племенник се отървал по чудо, тъй като пистолетът на убиеца засякъл. Съседка, която била в стаята, се скрила под масата и така избегнала куршумите. По-късно жената постъпила в психодиспансер заради шока от потресаващата гледка.

 

Вече трети месец Гаврил Петков се изплъзва от полицията. В края на миналата седмица магистратите изготвиха европейска заповед за арест. Така ченгетата от Стария континент също ще тръгнат по следите на безмилостния убиец. Предполага се, че той е напуснал България веднага след убийството с помощта на съучастник.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.