Кметът на Община Троян Донка Михайлова започна да привлича кадри от Ловеч за своя екип

Донка Михайлова (в средата) с екипа си

Кметът на Община Троян Донка Михайлова започна да привлича кадри от Ловеч за  своя екип. Първият се оказа Поля Димова, досегашен началник отдел в Регионалния инспекторат по образование в Ловеч, бивш учител и училищен директор.

Това стана ясно, след като Донка Михайлова представи заместниците си на заседанието на Общинския съвет, съобщават от пресцентъра на Община Троян.

Както сме писали, Донка Михайлова дълги години живее и работи в Ловеч, макар че е родена в Троян. На последниште избори тя се върна в родния си град като кмет.

Михайлова подчерта, че в избора си се ръководи от общественото очакване  и хората в екипа да притежават  управленски капацитет, експертност  и да са нови лица, неангажирани до този момент  с изпълнителната власт.

Ангел Ангелов – управител на троянския клон на Централна Кооперативна  банка,  ще поеме икономическия ресор.

“Разчитам на неговия богат за възрастта му опит /34 г./ като банкер и познанията му върху реалните потребности и проблеми на бизнеса на територията на общината. Надявам се бързо да навлезе в  проблемите и на общинския бюджет”, накратко  представи своя заместник Михайлова.

Поля Димова, досегашен началник отдел в Регионалния инспекторат по образование в Ловеч, ще отговаря за образование, култура, спорт, туризъм.   “Г-жа Димова за мен е един от най-добрите експерти в сферата на образованието в Ловешка област”, бе категорична  Донка Михайлова, и още:”Надявам се тя бързо да навлезе в  проблемите и на културните институции и да бъде подготвена една дългосрочна визия за развитието на всяка една от тях.”

Очакването на кмета на община Троян към двамата заместници е  заедно да формират един добър екип  и той да има разумните баланси между опит, младост и хората, които  влизат в него да са доказали своя управленски капацитет. Тя акцентира и върху три основни изисквания към  служителите от администрацията: компетентност,  властта да не бъде използвана за личен интерес и на трето място –  проблемите, исканията и очакванията на гражданите да бъдат приоритет. “Гражданите са работодатели на всеки един служител тук. На мен като кмет – също. Защото те са тези, които със своите данъци плащат нашите заплати”, бе категорична Михайлова.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.