„Непобедимите” статисти: Много студено, но видяхме Силвестър Сталоун

Жан Клод Вам Дам и Тери Крюз (в средата)

Беше много студено, но сме доволни, че успяхме да видим Силвестър Сталоун отблизо, споделиха статисти от филма „Непобедимите 2”, чиито снимки се проведоха в края на миналата седмица в Деветашката пещера.

Масовка от 100 мъже и 50 жени и деца, между които хора от Ловеч и Плевен, представяше освободени от концлагер затворници. Снимки имало върху новопостроения мост и в предверието на пещерата.

Силвестър Сталоун идваше с огромен джип от караваната си до снимачната площадка с неизменна пура в устата, разказва статист от Ловеч. Веднага след снимките яки гардове го замятат с дебел кожух и го повличат към колата и после в караваната, разположена на 60-70 м., учудваха се нашенци, несвикнали с такъв режим на поведение.

Долф Лундгрен пък се оплаквал от болки в колената, на него се наложи да натрупа малко мускулна маса, понеже участвал между много яки момчета, научили още нашенци.

Както се знаеше предварително, на статистите бе забранено да снимат с телефони или камери. Въпреки това статист – ученик направи снимка пред едно от бутафорните оръдия и я качи в петък във фейсбук. Фотото обаче изчезна за броени часове, тъй като в подписаните договори има клауза, която забранява това.

Тъй като в четвъртък снимките на статистите продължили над предвидените 12 часа със заплата 30 лв., за допълнителните два часа им дали по още десет лв. Така за три дни един участник взема 100 лв. Статистите останали доволни от храната и топлите напитки.

На мъжете за бойните сцени раздавали автомати „Калашников”, направени от гума. На външен вид те по нищо не се различавали от истинските.

Имало и комични моменти. В сцената на срещата между освободените от затвор мъже и чакащите ги съпруги имало указания всека жена да прегръща първия срещнат мъж. Две момичета от Плевен обаче започнали да си избират кого да прегърнат и забавили ритъма на сцената.

Теренът върху новопостроения мост над река Осъм пък се оказал тесен за двете камери на кран и една камера върху стедикам (система за стабилизиране на камерата за ръчно снимане). Всяка сцена се снимала от три камери.

Командите на асистентите пък се давали по високоговорители на английски и български език, заради международния екип.

Както и в първата част на „Непобедимите”, сюжетът се развива в някаква тоталитарна държава, гадаят статистите. Този път тя е от източен тип. В първия филм снимките бяха в Бразилия, а режимът беше от африкански тип, припомнят фенове.

„Непобедимите 2″ е с бюджет 100 милиона долара и ще излезе по кината на 12 август 2012 г., според сайта на IMDB. На снимките край Ловеч участваха Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Жан-Клод Ван Дам, Долф Лундгрен, Тери Крюз и други от компанията. Режисьор е британецът Саймън Уест („Лара Крофт“,“Въздушен конвой“).

 

Цветан Тодоров

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.