Три държави търсят тройния убиец от Ябланица Гаврил Петков

Гаврил Петков

Три държави търсят тройния убиец Гаврил Петков от град Ябланица, научи НГ. На 20 ноември се навършиха точно два месеца, откакто 72-годишният пенсионер застреля сестра си, племенника си и единия му син и рани тежко снахата. От 20 септември досега той е в неизвестност. Издирването обаче в никакъв случай не е прекратено, увери репортер на НГ  комисар Георги Иванов от Ловеч.

Българските разследващи очакват отговори на подадени сигнали извън страната от тамошните служители на реда.

“Официално сме поискали информация по сигнали, устроили сме капани, имаме вече и конкретна следа, но повече не мога да кажа на този етап, докато не получим отговорите от чуждите ни сътрудници”, коментират родни криминалисти.

Най-вероятно Гаврил не се е върнал в Швейцария, където има гражданство, макар че тамошните власти проверяват под дърво и камък. Предполага се, че Гаврил има съучастник, който го е подтикнал към кървавата разпра, подготвил е документите и дегизировката му и е му е помогнал да напусне страната.

”Твърде възможно е това да е жена, която му е влязла под кожата и го е принудила да убие роднините си. Мотивът й е най-вероятно е финансова изгода. Предполагаме, че съучастникът е напуснал страната, заедно с Гаврил”, разкриват разследващите.

Явно Гаврил Петков е разчитал да изтреби всички претенденти за фаталната вила. Късметът не бил на негова страна, пистолетът му засякъл и единият син на племенника му оцелял. Извън плана на Гаврил била и съседката, която се скрила под масата и не била засегната от куршумите, както и снахата, която се бори дълго със смъртта в болница.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.