Как НГ срещна Мария Силвестър с Бай Георги – човекът на щастието

бай Георги

Както неведнъж се случи в последно време, вестник НГ даде тема за националните медии. След случая с т. нар. „овчарско” дело (за мерцедеса ОВ 4444 АР), сега една публикация в бр. 66 т.г. за Бай Георги срещна тв-водещата Мария Силвестър от БНТ с темата за  „човека на щастието”. Тъй като обаче тв-камера не успя да се срещне със самия Бай Георги, НГ предостави своя снимка, за да има лице героят. Сега ви предоставяме и самия текст.

И едно уточнение – въпреки информацииите във фейсбук, бай Георги е жив и здрав.

Изчезна Бай Георги – емблематичната личност на ловешката улица

Изчезна от главната улица на Ловеч бай Георги Сандокана – една от емблемите на главната ни улица през последните 30 години. Човекът, който кротко стоеше по цял ден на някой ъгъл и винаги поздравяваше с пожелания за добър ден. Децата често го пипаха заради интересната му външност, мнозина го ползваха като късметлия, за да им попълне тотофиш.

Човекът, чиято фамилия днес никой не помни, но всичко го знаят – усмихнат, с дочени дрехи и неизменен чадър във всеки сезон. Казват, че чадърът му бил подарен от голямата му любов и го носел, за да пази спомена за момичето.

Преди две  седмици той беше прибран поради нездравия си и запуснат  вид в болнично заведение. Това съобщиха очевидци, които видели как го кават в линейка. След това из града тръгнаха поредица от слухове, включително, че вече не е сред живите. Но не…

Мнозина обаче си спомнят, че на млади години бай Георги е бил сред уважаваните строители. Работил е години наред в завод „Балкан”. Тогавашният вестник „Заря на комунизма” два пъти е писал за него. Днес мнозина разказват легендарни случки, например колко бързо слагал фаянсови плочки, как работел едновременно на два обекта. Често услужливо помагал и без заплащане…

Същевременно твърдят, че бай Георги винаги е разполагал с достатъчно количество банкноти. До миналата зима се хранеше редовно и обилно в заведение в центъра на града.

Казват още, че неговият апартамент в кв. „Бабаковец” бил целия във фаянс. Говорят още какво ли не… Факт е обаче, че не се появи никакво официално съобщение за неговата съдба. Просто изчезна.

Всички го помнят с незлобливия му нрав и доброжелателност. Като че ли някой ги бе събрал на едно място, за да ни подскаже колко много ни липсват.

Цветан С. Тодоров

Един коментар към “Как НГ срещна Мария Силвестър с Бай Георги – човекът на щастието

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.