Четири бутилки „Молотов” по вилата на лидер на ДПС в Тетевен

 

През счупените прозорци са хвърлени бутилките

Четири бутилки с коктейл „Молотов” са хвърлени във вилата на Красимир Минчев, председател на Общински съвет на ДПС – Тетевен, съобщиха от пресцентъра на партията. Две бутилки са хвърлени на първия етаж през счупените прозорци. От пожара е изгоряла част от покъщнината –  диван, маса, столове. Другите две бутилки са били предназначени за втория етаж, но са уцелили стената и са паднали в двора, стана ясно по време на огледа на произшествието.

Случаят е показателен за нарастващо напрежение в районите със смесено население, какъвто е този в Тетевенско.

Вилата е на около километър и половина над село Галата  и е строена преди 25 години, разказа за НГ Красимир Минев. Днес той ще бъде в полицията в Тетевен за да провери докъде е стигнало следствието. Според него, най-вероятно нападението е станало в неделя, а той го е открил във вторник. Полицията е пристигнала веднага към 13,30 ч. Огънят пък сам е загаснал, след като са изгорели дървените части. Още не е ясно на каква сума възлизат щетите, каза Минев.

Никой в района не може да каже със сигурност кой е извършителят. Според очевидци, дим от гората се виждал в началото на тази седмица. Местните предполагали, че това е горски пожар.  

Спецчасти и пожарникари два дни са изследвали обгорените останки и околностите за следи от евентуални извършители. В момента работата по случая продължава.

Красимир Минчев е активист на ДПС от създаването на партията, а от 2003 г. е  председател на Общинския съвет на ДПС –Тетевен. Под негово ръководство  са избрани трима местни кметове през изминалия мандат. Въпреки че тече предизборната кампания, Минчев е пестелив в коментарите си.

„Всеки може да е. Нашият регион е леснозапалим, бързо се палим и затова мълча, умишлено не искам да се нажежава обстановката и да конкретизирам, че са тези или онези. Случаят е в ръцете на компетентните органи и разчитам на техния професионализъм, а не на махленски гадания.  Аз няма да спра работата си в предизборната кампания”, е коментарът на  местния лидер. (НГ)

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.