Дарения за 30 446 лв. са получили органите на МВР в областта

Общо 30 446 лв. са даренията, отишли към органите на МВР в Ловешка област, става ясно от регистър, публикуван от вътрешното министерство. От тях  22 974 лв. е получила Областната дирекция на МВР и нейните РПУ-та, а 7472 лв. са дарени на  Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Ловеч. Списъкът е за първото шестмесечие на годината.

Даряват се главно гориво, строителни материали, компютри, климатици, пари в брой за награди.

Сред големите дарители в Ловешко е заводът „Златна Панега цимент”АД, дал общо 9326 лв. за бензин на участъците в Луковит, Ябланица и Тетевен. „Феникс инверс” в Ловеч е дарил 599 лв. за гориво и 1000 лв. на КАТ за строителни материали. Община Априлци пък е дарила 1497,18 лв. за пожарен автомобил. Банка ДСК е снабдила РПУ – Тетевен с климатици за 400 лв.

Сред по-интересните дарения са тези на „ММБ инженеринг” – Ловеч. Те са били така добри да подарят на полицията телевизор и кафе машина за 986,68 лв. и отделно 1000 лв. за награди.

„Емос” АД е снабдил полицията с мебели и гарнитура за 240 лв., а „Велга” ООД с диван за 165 лв. „Литекс” АД е дал 135 лв. за награди. Гражданското сдружение „Екомисия 21 век” е подарило компютри за 696,90 лв. Същото е направила и Окръжна прокуратура Ловеч, подарила компютри на МВР Ловеч.

Общо дарителите са 54 фирми и едно частно лице.  Н. М. Ц. е дал на КАТ необорудвано купе за автомобил на стойност 500 лв.

Случаят с дарителите нашумя в национален мащаб, след като стана ясно, че сред тях има разследвани и осъдени лица. Информацията стана публична след подадени заявления по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ). Тогава министър Цветан Цветанов  спря със заповед даренията от частни лица и фирми и обеща регистър на дарителите, който стана факт от 1 октомври.

(Още за ролята на ЗДОИ виж на вътр. стр.)

 

 

 

3 коментара към “Дарения за 30 446 лв. са получили органите на МВР в областта

  1. Ми нали поръчките си изпълняват
    защо ли да не ги даряват?
    Ама другарите дори не ги даряват
    ама пак заповеди им дават.

    И Петър гоблена и Иванови, ….
    полицаите са винаги готови
    когато за нещо ги привикат
    лошия в затвора да натикат.

    Напомням, че все още не са ми върнали компютрите и сумата от 203 лв. въпреки, че ба адресите в интернет на които съм качвал порно няма такива таковата.

    Харесвам

  2. Без тези дарения полицията не може да си върши работата, нито да изпълнява ангажиментите, поети към Европейския съюз.
    Може да им е най-голям бюджетът, но това не го прави достатъчен.
    Колите не вървят с вода.
    Нека бъдем реалисти!

    Харесвам

  3. Те тука фараоне се заблуждаваш
    това не бива да оправдаваш
    полицаи, прокурори, съдии като служат
    само другарите гледат да обслужат.

    Харесвам

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.