Кандидатите за кмет на Ловеч намаляват – местни избори 2011

Кандидатите за кмет на Ловеч за четири години са намалели с трима. Сега за кмет на община Ловеч в крайна сметка ще се борят 15 кандидати. На предишните местни избори през 2007 г. се явиха 18 души.  Доайени и от двата избора са Минчо Казанджиев (БСП) и Иван Първанов (независим). Както писахме, вторият обаче има проблеми при първоначалната регистрация, тъй като комисията откри 28 некоректни подписа.

Сред големите липсващи е колоритният ексшеф на хазарта Георги Петров.

Основен конкурент на Минчо Казанджие за властта в Ловеч е Корнелия Маринова, издигната от ГЕРБ. На предните избори кандидат беше д-р Анатолий Йорданов (днес депутат), но не му достигнаха 370 гласа.

Изборите и през 2007, и през 2011 се предшестват от нажежена обществена обстановка. Тогава Ловеч се тресеше от продължителна национална учителска стачка. Един от нейните водачи в Ловеч – Иво Райнов, днес вече е кандидат на СДС за кмет.

Сега в страната лумнаха протестите на младежите срещу циганите. Дали сред тях има бъдещи кандидати за кмет, още не знаем.

Другият трус обикновено идва с разкриването на досиетата за принадлежност към бившата Държавна сигурност. Преди четири години излязоха 14 имена от областта, кандидати за кметове и общински  съветници. Сегашната проверка за досиета предстои.

Сред останалите кандидати за кмет на Ловеч са  Данчо Заверджиев (Атака), Венцислав Йотов (ВМРО – Национален идеал за единство), д-р Илиян Кинов (РЗС), Борислав Илевски (ОБТ), Юнал Мъстънов (ДПС), Петър И. Петров (Движение експерти за регионите), Петър Магеранов (ДСБ), Никола Пъшков (Единни за община Ловеч), Денислав Дончев (БЗНС-ЗНС-Зелените), Галина Славова (Обединени земеделци), Светослав Петров Иванов (Нова сила). Кандидатите за кмет на Тетевен са 12, в Троян и Луковит са по 8.  В Априлци те са 5, в Угърчин и Летница – 4, в община Ябланица – само трима. (НГ)

 

Един коментар към “Кандидатите за кмет на Ловеч намаляват – местни избори 2011

 1. Не е лошо пехливаните да намаляват
  лошо е, че и другите по-малко стават
  за избирателите ми иде думата
  ама не защото ги е уморила чумата,
  глад ужасен ги притиска
  да остава тук никой не иска.

  Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.