Алексей Петров поръчал ликвидиране на ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев

Алексей Петров е поръчал ликвидирането на Гриша Ганчев срещу 170 000 евро Алексей Петров, стана ясно по време на днешна пресконференция за делото „Наглите”.

„Не зная защо е трябвало да бъде убит. Предполагам, че е трябвало да бъде взета някаква част от бизнеса му. Той каза, че трябвада му вземем някои неща в Ловеч”.
Това заяви на пресконференция бившият служител на НСО Пламен Устинов, предаде агенция КРОСС. Устинов е свидетел по дело срещу Алексей Петров и допълни, че ако поръчката е била успешно свършена, вероятно е щял да получи и такава за убийството на политик. Алексей Петров отдавна има политически амбиции, а хората, които най-много му пречат, които най-много мрази, са Бойко Борисов и Ахмед Доган.

Пред журналистите екс служителят на НСО разказа как през февруари 2008 година е бил привикан на басейна „Спартак” от кандидат-президентът Петров, тогава агент на ДАНС, за да бъде помолен да свърши нещо бързо и качествено. Накара ме да се явя отново след две седмици с план за ликвидирането на Гриша Ганчев. Устинов намеси в разказа си и името на президента Георги Първанов, пояснявайки, че футболният бос лично е уведомил държавния глава за готвеното срещу него покушение. Гриша Ганчев разказва за това на президента Първанов, който организира среща на бизнесмена с Алексей Петров. Какво са си говорили тримата, аз не знам, каза Устинов. Скоро след това беше отвлечен Ангел Бончев, допълни Пламен Устинов.
Устинов е бил уволнен по-късно от НСО.
Гриша Ганчев е заявил пред БЛИЦ, че ще коментира по-късно, когато се запознае с показанията. След отвричането на Бончев ловешкият бизнесмен изтегли семействотоси от Ловеч, а той самият се движи с усилена охрана и до днес.

Самото уволнение на Устинов станало пет месеца след даването на поръчката, по настояване на Алексей Петров. Началникът му го извикал и казал, че за него има изобличаваща разпечатка на телефонните му разговори, че преди две години е засечен негов половинчасов разговор с Дубай, където имало терористи. Затова трябва да напусне.

След уволнението си Устинов се срещнал отново с Петров.

„Недей да ровиш, защото ще бъдеш смачкан”, предупредил го тогавашният съветник в ДАНС.

Пламен Устинов поясни, че вече е свидетелствал пред прокуратурата за поръчаното покушение, но го направил три години по-късно, защото се страхувал за живота на семейството си.

„Той каза, че ако се докажа, ако изпълня някоя поръчка, после ще бъде поръчан политик. Аз ще кажа двама човека, които той ненавиждаше, и предполагам, че те щяха да бъдат поръчани – Ахмед Доган и Бойко Борисов, това бяха хората, които най-много го притесняваха“, заяви още свидетелят, предаде ТV7.

Той уточни, че съпругата му и Алексей Петров са втори братовчеди. Самият Алексей Петров не беше открит за коментар. Гриша Ганчев пък не се бил виждал с Петров от 15 години.

„Защо ще ходя при президента, откъде-накъде?!“, отрече обаче той да е имало такава среща. Информацията на Пламен Устинов, бивш служител на НСО, не може да бъде потвърдена от независими източници.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.