Шествие против циганския терор в Ловеч

Протестът в Ловеч минава край съда

С викове „Българи, юнаци”  близо 300 младежи и девойки в Ловеч преминаха през центъра на града в понеделник вечер. Така те изразиха недоволството си по повод събитията в пловдивското село Катуница и бруталното убийство на 19-годишния Ангел Петров и нелепата смърт на още едно момче.

Шествието се водеше от група футболни фенове с транспарант, на който пишеше “Чиста и свята република”. През цялото време, особено при преминаването през Покрития мост, множеството пееше химна на Република България „Мила Родино” и “Тих бял Дунав”. Развяваше се и българският трикольор.

Организирането на младите стана чрез социалната мрежа фейсбук с призива „Против циганския терор”. Участници във форума изразяват недоволство от репортера Миролюба Бенатова за едностранчиво отразяване на конфликта по БиТиВи, както и от „Шоуто на Слави”, където е давана думата на цар Киро. Неговият цигански клан е основен виновник за днешното напрежение в цялата страна.

Шествието започна след 19 часа и премена по главната улица “Търговска”, като стигна до площад “Тодор Кирков”. Там с едноминутно мълчание бе почетена паметта на жертвите в Катуница.

Полицията не е регистрирала нарушения на реда. Според нея колона е била от около 100 души.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.