Трима души са убити с огнестрелно оръжие в Ябланица

 

Издирва се Гаврил Петков

Трима души са убити, а един е в тежко състояние след спор за имот в Ябланица, съобщиха от пресцентъра на МВР. По първоначални данни 73-годишният Гаврил Петков е прострелял смъртоносно племенника си и сина му във вила в Ябланица. Малко по-късно в болница е починала и сестра му.

Сигнал за извършеното тежко криминално престъпление в семейна вила в Ябланица е подаден към 22,15 часа в понеделник. По първоначални данни спор за имот между 73-годишния Гаврил и семейството на сестра му, която е на 70 години, е довел до трагична развръзка, при която на място са загинали синът й на 51 години и 15-годишният й внук.

Малко по-късно в болница е починала 70-годишната жена, а лекари се борят за живота на снаха й – 42-годишна.

Според информацията до този момент спорът за вилата започнал малко след като възрастният мъж се прибрал от Швейцария, където дълго време работел. Той приписал вилата на племенника си с условие да го гледа.

След време обаче Гаврил Петков предявил претенции към собствеността си, което довело до непрекъснати спорове между роднините.

Снощи, докато семейството на сестра му вечеряло, възрастният мъж внезапно нахлул в къщата им и открил огън срещу тях. Минути след това лумнал и огън във вилата, която е построена на около 50 м от къщата. По първоначални данни пожарът е предизвикан умишлено – на всеки етаж била поставена газова бутилка.

Огнеборците са локализирали пожара, няма опасност пламъците да засегнат къщата на роднините му. На мястото на престъплението е извършен оглед, предприети са оперативно-издирвателни действия за установяването и задържането на Гаврил Петков. Днес полицията разпространи негова снимка.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.