ГЕРБ и ДПС заедно в две ловешки общини

В две общини на област Ловеч ГЕРБ  и ДПС подкрепят един и същ кандидат-кмет, което е изключение на фона на видимото в национален план напрежение между двете партии. Странната комбинация може да се обясни само с безспорните качества на кандидатите.

В Летница съпартийците на Ахмед Доган и на Бойко Борисов застават зад д-р Красимир Джонев, а в Угърчин – зад Валентин Вълчев. В момента и двамата мераклии кметуват в районите си. На миналите избори д-р Джонев бе избран от листата на БСП, която сега пак го подкрепя. Така докторът има уникалната подкрепа на ГЕРБ, БСП и ДПС. Валентин Вълчев преди четири години пък бе избран като независим.

Днешната подкрепа бе заявена в неделя  от областния лидер на Движението Юнал Мъстънов. Информацията бе потвърдена и от ГЕРБ – Ловеч.

Същия ден Общинският съвет на ДПС в разширен състав издигна областния лидер на партията Юнал Мъстънов за кандидат-кмет на Ловеч. 49-годишният мъж със снага на богатир е и водач на листата общински съветници на местното Движение. Подир него са Ертан Хасан, Фатме Моллова, Ивайло Каменов и др., съобщи пред наш екип Мъстънов.

Според него в община Ябланица  ДПС ще подкрепи настоящия независим кмет Иван Цаков за втори мандат. В Троян, Тетевен и Луковит съпартийците на Ахмед Доган ще решават тепърва дали ще издигат техен кандидат-кмет или ще подкрепят друг мераклия за шеф на местната общинска администрация.

 

Милен НАНКОВ

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.