31 партии издигат кандидати за кмет на община Ловеч

Стоянка Тихолова дава първа пресконференция

31 политически партии, коалиции и инициативни комитети са се регистрирали и издигнат кандидатури за кмет на община Ловеч. Това съобщи в понеделник председателят на Общинска избирателна комисия (ОИК) в общината Стоянка Тихолова. Младата юристка е за първи път председател на комисия и даде първата си пресконференция пред местните медии.

С пет повече (36) е броят на партиите, коалициите и инициативните комитети, които  издигат само листи за общински съветници.

Кандидатури за кмет на кметство издигат пък 34 партии, коалиции и инициативни комитети.

Интересното е, че по списъци има страшно много имена, но в публичното пространство те са без заявки, изтъкнаха наблюдатели.

Два инициативни комитета са издигнали съответно Христофор Тодоров Бешков и  Иван Атанасов Първанов за  общински съветници.

Според официалната информация от Община Ловеч до ОИК, от общо 58 198 души в общината, хората с право на глас 50 104. Броят на избирателите включва български граждани с постоянен адрес към 21 юни 2011 и лица над 18 години с права към 23 октомври.

ОИК се намира в сградата на Община Ловеч в стая № 101. Мястото, на което ще се обявяват решенията на ОИК, е информационното табло, намиращо се до стаята на комисията и сайта на Община Ловеч.

Гражданите имат свободен достъп до ОИК в рамките на работното време, както и до информационното табло всеки ден от 8 до 20 часа. Сигналите за нередности се подават само в писмен вид. (НГ)

 

 

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.