Буря с дъжд и градушка нанесе щети в Ловеч, щурм и в Троян

 

Улици като река, сн.ловечтудей

Буря с дъжд и градушка нанесе щети в Ловеч в неделния следобед около 16 часа. Щурмът продължи над 30 мин, а вятърът гонеше сто км в час.

Жертви обаче няма. Бурята отнесе  ламаринена козирка от покрива на магазин „Билла”. Парчето затиснало автомобил, намиращ се в близост до магазина. За щастие в него не е имало хора. Ламарината е отстранена от Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Над 10 сигнала за наводнени помещения са получила службите. Улиците в един момент бяха непроходими. Електричеството в някои жилищни блокове спря и бе възстанове след 21 часа.

Паднало дърво е препречило пътното платно на ул. „Княз Имеретински”. Дървото е премахнато и пътят е освободен за движение на автомобили. На три места са премахнати прекършени клони на дървета.

Бурята прекърши и друго дърво на пътя  между селата Йоглав и Тепава. Екипите на служба „Пожарна безопасност и защита на населението” са изтеглили и пет автомобила от наводнените улици в Ловеч. След бурята температурите спаднаха с над 15 градуса.

Буря се е разразила и в Троян по същото време, за големи щети не се съобщава засега.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.