В Ловеч разкриваемостта на престъпления е увеличена с 10 пункта

Георги Иванов

От началото на годината разкриваемостта на криминалните престъпления е увеличена с 10 пункта (41,3% срещу 30,78% през м. г.), съобщи  комисар Георги Иванов, директор на ОД на МВР. В четвъртък той отчете работата на полицията за шестмесечието.

Разкрити са 83 престъпления повече в сравнение с миналата година. Осъдените лица са 439.

През този период са регистрирани три умишлени убийства, две от които са разкрити по горещи следи. Продължава да се работи по убийството на бизнесмена Петър Бялков (60 г.)  от Павликени, чийто труп беше намерен край село Хлевене на 8 февруари. Както писахме, търговецът от Павликени загина по особено мъчителен начин – първо е изтезаван, после застрелян с два куршума. Според непотвърдена информация, става дума за афера с теглене на ДДС.

На 5 юли Ловешкият окръжен съд измени в по-лека мярката на заподозрения Николай Александров от Дряново – той е пуснат в домашен арест. Причината е влошено здравословно състояние, съобщи шефът на полицията.

Провежда ново мероприятие за разкриване на това престъпление, увери още топполицаят.

Другите две разкрити убийства са от района на Луковитско, като мотивите са битови. Единият случай е със смъртта на бивш полицай, който бе убит от агресивно ромче.

Вторият фатален случай стана при свада, в която съпруг вместо противника удря погрешно жена си и я убива на място.

През този период са регистрирани 15 грабежа. Сред по-характерните дръзки грабежи, които са разкрити, е ограбването на фризьорка от Ловеч. Върху други два случая се работи усилено в момента и се очакват резултати. Това са нападенията в селата Крушуна и Горско Сливово.

Регистрирани са 490 кражби на имущество, което е със 74 по-малко от миналата година. Вече са разкрити 163 броя и други 169 броя от минали и предходни години.

Този престъпления са бич за населението и полицията засилва работата по техните разкривания. Що се отнася до разпространението на наркотиците в Ловешко, аз и моят заместник Даниел Колев сме на мнение, че няма нужда да се крие този проблем, отговори на въпрос на НГ комисарят. Имаме си наркомани в Ловеч, които намират начин да се снабдяват – или някой им донесе дрога, или ходят в съседни региони да се снабдяват, обясни шефът на полицията.

Успешна акция е имало преди няколко дни в град Левски, където са задържани два килограма хероин. Това количество едва ли е за лични нужди, коментира Иванов. В Луковит неотдавна пък е задържана група от три-четири лица, които са се занимават трафик на  наркотици. Направени са и няколко реализации по полицейската информация, уточни комисар Георги Иванов.

 

Цветан Тодоров

 

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.