Михаил Николовски от ГЕРБ е най-богат сред ловешките депутати

Депутатът Михаил Николовски (ГЕРБ) е най-богат сред петимата ловешки депутати, сочат подадените декларации пред Сметната палата по публичния регистър. В понеделник декларациите бяха качени на сайта на институцията.

Роденият в тетевенското село Гложене д-р Николовски е декларирал покупката на един мотор „Ямаха” за 1000 лв. Като влог той е посочил, че съхранява 75 000 лв., 31 700 долара и 87 500 евро.

За сравнение през 2009 г.  д-р Михаил Николовски държеше акции в 18 дружества, сред които в Първа инвестиционна банка, „Холдинг Пътища“, „Пампорово“ и „Полимери“. Освен ценните книги притежаваше в банка 34 000 лв., 29 000 долара и 44 600 евро. С просто око се вижда, че сумите са се увеличили значително. Годишната данъчна основа за доходи от друга стопанска дейност е 4577 лв.

Любопитното е, че д-р Николовски е най-скромният депутат от петимата. Широката аудитория почти няма с какво да го запомни. Докато при останалите депутати от Ловешкия избирателен район постоянно има новини.

Д-р Анатолий Йорданов от ГЕРБ е прехвърлил през миналата година един „Нисан Микра”, като е посочил 350 лв. по отчуждаването. Банковият му влог е 25 000 лв, като това са пари от заплата.

Третият депутат от ГЕРБ, също доктор, Станка Лалева от Троян не е посочила в декларацията си приходи.

Депутатът Кирил Гумнеров, напуснал неотдавна „Атака” и днес независим парламентарист, има годишна данъчна основа от 18 000 лв.

Червеният депутат Димитър Горов е подал само уведомления, което означава, че няма промяна от миналата декларация.

Ако съдим по публичния регистър, може да се каже, че ловешките депутати не са се обогатили кой знае колко. За сравнение може да се цитира декларацията на Петър Курумбашев, според която е дал заеми за около 1,5 млн. лева. (НГ)

2 коментара към “Михаил Николовски от ГЕРБ е най-богат сред ловешките депутати

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.